Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Στάλα (Strong Ale) : Δοκιμάζουμε την απαστερίωτη και διπλής ζύμωσης μπύρα από την Ζυθοποιία Ηπείρου


WHO IS WHO : Στο Ροδοτόπι ένα μικρό χωριό περίπου 11 χλμ από τα Ιωάννινα, τρεις νέοι η Άννυ Ζώη , ο Σάκης Δόσης και ο Αλέξανδρος Ντάφλος , δημιούργησαν το 2014 την πρώτη  μικροζυθοποιία της Ηπείρου. Όλες οι μπίρες της Ζυθοποιίας Ηπείρου με τον διακριτικό τίτλο "Στάλα" είναι απαστερίωτες , αφιλτράριστες και διπλής ζύμωσης. Ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι, επιτρέποντας στις μπίρες να συνεχίσουν να ζυμώνονται και να ωριμάζουν .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Στάλα είναι μια  Strong Ale  , αφιλτράριστη ,  απαστερίωτη ,  διπλοζύμωτη και  χειροποίητη μπύρα περιορισμένης παραγωγής .  Διακρίνεται για τα  αρώματα  καραμέλας, ψωμιού, εσπεριδοειδών και μπανάνας .  Κι εδώ ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι και συνεχίζει να ζυμώνει, να ωριμάζει και να παράγει διοξείδιο του άνθρακα με τελείως φυσικό τρόπο. Έτσι η μπίρα έχει μια πιο γεμάτη αίσθηση και γεύση. Περιέχει όλες τις πρωτεΐνες από την βύνη και όλα τα αιθέρια έλαια από τους λυκίσκους και αυτό γιατί το «σώμα» της δεν έχει αφαιρεθεί. Αλκοόλ 6,5%. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-9°C .

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Στάλα Strong Ale   συνοδεύει ιδανικά  πιάτα με έντονες γεύσεις όπως το ψητό βοδινό , το  αρνάκι στο φούρνο και  το κυνήγι. Cheers !!!

 




Δοκιμάζουμε την απαστερίωτη και διπλής ζύμωσης μπύρα «Στάλα» από την Ζυθοποιία Ηπείρου


WHO IS WHO : Στο Ροδοτόπι ένα μικρό χωριό περίπου 11 χλμ από τα Ιωάννινα, τρεις νέοι η Άννυ Ζώη , ο Σάκης Δόσης και ο Αλέξανδρος Ντάφλος , δημιούργησαν  το 2014  την πρώτη  μικροζυθοποιία της Ηπείρου  .  Όλες οι μπίρες της Ζυθοποιίας Ηπείρου με τον διακριτικό τίτλο "Στάλα"είναι απαστερίωτες , αφιλτράριστες και διπλής ζύμωσης. Ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι, επιτρέποντας στις μπίρες να συνεχίσουν να ζυμώνονται και να ωριμάζουν .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Στάλα είναι μια Pale ale  απαστερίωτη , αφιλτράριστη και διπλής ζύμωσης μπύρα που διακρίνεται για τα  υψηλά αρώματα λυκίσκου, τους  απαλούς  τόνους  εσπεριδοειδών  και βερίκοκου  . Ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι και συνεχίζει να ζυμώνει, να ωριμάζει και να παράγει διοξείδιο του άνθρακα με τελείως φυσικό τρόπο. Έτσι η μπίρα έχει μια πιο γεμάτη αίσθηση και γεύση. Περιέχει όλες τις πρωτεΐνες από την βύνη και όλα τα αιθέρια έλαια από τους λυκίσκους και αυτό γιατί το «σώμα» της δεν έχει αφαιρεθεί. Αλκοόλ 5% . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-10°C .

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Στάλα  συνοδεύει ιδανικά  burgers , fish and chips (άλλο ένα υπέροχο συνοδευτικό)  , κρεατόπιτα , τυρί cheddar και  θαλασσινά. Cheers !!!
  









Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Corfu Red Ale Special : Η κόκκινη, αφροζυμωτή , και αφιλτράριστη μπύρα της Κέρκυρας



WHO IS WHO : Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιϊα ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο Καλούδη. Μια ομάδα με όραμα να δημιουργήσουν ένα καταναλωτικό αγαθό με τοπικό χαρακτήρα που θα απευθύνεται στους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού. Μέχρι στιγμής η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιϊα έχει καταξιωθεί στον χώρο για τις μπύρες Real Ale. Η ζυθοποιία διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, αλλά και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό.
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: H Corfu Red Ale Special (0.50lt) είναι ένα ιδιαίτερο χαρμάνι από κριθάρι , λυκίσκο , καραμελωμένες βύνες και μαγιές με φρουτώδη αρώματα. Όλα αυτά μαζί μας δίνουν μια κόκκινη, αφροζυμωτή , αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα , όπου ο λυκίσκος με την βύνη ισορροπούν αρμονικά ενώ φέρνει στο στόμα ένα γλυκό πλούτο καραμέλας !!! Αλκοόλ 5% . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 10 -13 βαθμούς .

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η «κόμισσα» της Κέρκυρας  συνοδεύει ιδανικά , τυριά στη σχάρα , burger , θαλασσινά , pizza πεπερόνι , σάντουιτς , και γενικά πιάτα της πικάντικης κουζίνας . Cheers !!!!






Ζύθος VAP : Η ξανθιά Pale Lager της Ρόδου



WHO IS WHO :  Από τo 2006 η Ρόδος απόκτησε την δική της μπύρα  πρόκειται για τη “Ζύθος  VAP. Αρχικά η εταιρεία του Π Κούγιου περιορίστηκε στη παράγωγη βαρελίσιας μπύρας (30 και 50 λίτρα), για να ακολουθήσει τον Μάιο του 2012 η εμφιάλωση της μπύρας σε γυάλινη φιάλη και σε κουτί .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:  Η  «VAP» είναι μια ευκολόπιοτη δροσιστική ξανθιά Pale Lager μπύρα . Δίνει διακριτικά αρώματα λυκίσκου , δημητριακών  και ελαφριές φρουτώδεις γεύσεις  .  Είναι γλυκόπικρη και η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος της ειναι 7-10 βαθμούς .Αλκοόλ 5%

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η μπύρα  «VAP»  συνοδεύει ιδανικά  κοτόπουλο , σαλάτες ,  σολομό, και γενικά τηγανητά φαγητά . Cheers

 



 

Τρικαλινός : Αβγοτάραχο με ξεχωριστή ποιότητα και διεθνή αναγνώριση


Info : Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου ή  «περικαλλέα λίμνη»  όπως την ονόμαζε ο Όμηρος, είναι το μεγαλύτερο σύμπλεγμα υγροτόπων της Ελλάδας  που στα νερά του κρύβει ένα πολύτιμο μυστικό την παραγωγή του ονομαστού αυγοτάραχου Μεσολογγίου.  Πρόκειται για μια μοναδική  λιχουδιά από φυσικά αποξηραμένα αβγά κεφάλου που αφού βγουν από το ψάρι, ξεπλένονται με νερό, αλατίζονται με φυσικό αλάτι, στεγνώνουν κάτω από τον ήλιο και συσκευάζονται σε λιωμένο κερί.  Ο Ζαφείρης Τρικαλινός αποτελεί την  τέταρτη γενιά μιας οικογένειας που ασχολείται με το προϊόν από το 1856 . Κατάφερε να δώσει στο εθνικό μας αβγοτάραχο με τη ξεχωριστή νοστιμιά και το φίνο άρωμα διεθνή αίγλη, τόσο μεγάλη που ο διάσημος σεφ, Ferran Adria να το συμπεριλάβει επωνύμως στα 30 καλύτερα προϊόντα του κόσμου στο βιβλίο του «The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria».


  Γιατί ξεχωρίζει το αυγοτάραχο Trikalinos :

1) Παράγεται αποκλειστικά από αυγά Κέφαλου, τα οποία αναγνωρίζονται ως η καλύτερη πρώτη  ύλη για την παρασκευή αυγοτάραχου.

2) Η διαδικασία παρασκευής διασφαλίζει την εξισορρόπηση αλατίσματος και διαδικασίας ξήρανσης, ώστε να διατηρείται υψηλή υγρασία και χαμηλότερο επίπεδο νατρίου στο τελικό προϊόν.

3)  Περιβάλλεται με φυσικό κερί μέλισσας, το οποίο διατηρεί επαρκώς το προϊόν και την ιδιαίτερη γεύση του σε όλη τη διάρκεια ζωής του, παρά το χαμηλό επίπεδο αλατότητας.


Πώς τρώγεται : Αφαιρούμε προσεκτικά  το  κερί και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι . Ο πιο απλός τρόπος να το απολαύσετε είναι με  φρυγανισμένο ψωμί ,  αφού αλείψετε τη φέτα με φρέσκο βούτυρο τοποθετείστε επάνω τις λεπτές φέτες του αυγοτάραχου. Ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά , σαμπάνια , αφρώδεις οίνοι , βότκα , malt και καπνιστά ουίσκι συνδυάζονται αρμονικά με το αυγοτάραχο και αναδεικνύουν τα υπέροχα αρώματα του. Ταιριάζει απόλυτα με σπαγγέτι αλλά και με μια δροσερή σαλάτα με αβοκάντο, κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.