Info : Οι πίνες αγαπητοί μου φίλοι είναι κάτι μακρόστενα όστρακα που βρίσκονται σφηνωμένα κάθετα στον αμμώδη βυθό της θάλασσας. Αφού πρώτα με ένα μεγάλο μαχαίρι ανοίξετε τη πίνα για να κόψετε μία κλωστούλα που βρίσκεται στον αφαλό της (αλλιώς δεν ανοίγει ) θα καθαρίσετε το μαύρο μέρος της σάρκας της που μοιάζει σαν καρβουνάκι το οποίο είναι πικρό και δεν τρώγετε . Στη συνέχεια αφού πλύνετε την άσπρη σάρκα της , την κόβετε σε κυβάκια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι . Ενώ είναι ακόμα στο τηγάνι περιχύνουμε από πάνω μια απλή σος σκόρδου που έχουμε φτιάξει από πριν . Για να είναι πιο εντυπωσιακό το πιάτο σας , καθαρίστε το ένα όστρακο της πίνας και τοποθετείστε μέσα τον μαγειρεμένο μεζέ σας .
* Την καλύτερη μαγειρεμένη πίνα στον νομό Καβάλας θα την γευτείτε στην ταβέρνα του «Κωνσταντάκη» στην Νέα Πέραμο .
Οδηγίες προς ναυτιλλομένους....
Οδηγίες προς ναυτιλλομένους....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου