H σκορπίνα μπορεί
να μη είναι ψάρι πρώτης επιλογής αλλά
είναι ιδανικό υλικό για να φτιάξετε μια νοστιμότατη
ψαρόσουπα γι’ αυτές τις μέρες του
καλοκαιριού που φυσάει και βρέχει τα απογεύματα . Η ψαρόσουπα με σκορπίνα έχει
άλλη γεύση ,το άσπρο κρέας του ψαριού και το ζελέ που βγάζει δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά στη σούπα
, την κάνει ….ανυπέρβλητη. Οι σκορπίνες λοιπόν αλιεύτηκαν στα καταγάλανα νερά
της Χίου και μας της έστειλαν με το πλοίο
της γραμμής στη Καβάλα . Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε
ο chef του μεζεδοπωλείου “ Σχίνος” Μιχάλης Γιαννούλης που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία της
ελληνικής κουζίνας - εκλεκτή πρώτη ύλη, λιτό μαγείρεμα, καθαρές γεύσεις. Αφού έβρασε τις σκορπίνες
έκανε τρίμματα την άσπρη σάρκα τους , πρόσθεσε πατάτα, καρότο, κρεμμύδι ,σέλινο
και εκλεκτό παρθένο ελαιόλαδο . Το αποτέλεσμα εξαιρετικό δεν χρειάστηκε να προσθέσουμε τίποτα άλλο στο πιάτο μας παρά μόνο μερικές σταγόνες
λεμονιού . Συνοδεύσαμε τη σούπα με λευκό κρασί Παυλίδη «THEMA» που ξεχωρίζει για
τον αρωματικό του πλούτο και τη φρεσκάδα της γεύσης
του .
Μεζεδοπωλείο “Σχίνος” :
Διεύθυνση Ομόνοιας 170, Ώρες Λειτουργίας
: 12:00 - 00:00 Επικοινωνία : 2513 010 123 , 6940 530 358