Το ψάρεμα του κυπρίνου (ή σαζάνι
ή γριβάδι) στην Ελλάδα, έχει αρχίσει σταδιακά τα τελευταία χρόνια να αποκτά όλο
και περισσότερους φίλους , εδώ στη περιοχή του Έβρου έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις
των κατοίκων . Αφού ολοκληρώσετε την επίσκεψη σας στο Δέλτα του ποταμού Έβρου , θα κατευθυνθείτε
στην πόλη των Φερών(που απέχει πέντε χιλιόμετρα από το οικοσύστημα) για να
επισκεφτείτε την ψαροταβέρνα «το Δέλτα» του Νίκου Ξανθόπουλου και να
παραγγείλετε τηγανητό κυπρίνο . Στη
είσοδο του καταστήματος υπάρχει μια στρογγυλή δεξαμενή όπου κρατούν
ζωντανά τα ψάρια για τους πελάτες . Η μαγείρισσα κ Βούλα τηγανίζει τον κυπρίνο σε καυτό
λάδι για να γίνει πιο τραγανός , προηγουμένως έχει αφαιρέσει το χαβιάρι του το
οποίο αφού ζυμώσει κατάλληλα (κρατώντας κρυφά τα υλικά που χρησιμοποιεί) το
κάνει χαβιαροκεφτέ!!! Μια διαφορετική
προσέγγιση αυτού του ειδικού μεζέ που εδώ στους κατοίκους του Έβρου αρέσει
πολύ. Ένα θα σας πω μόνο , έχω δοκιμάσει κι άλλη φορά ανεπιτυχώς ψάρια του
γλυκού νερού όπως στη λίμνη των Ιωαννίνων τα οποία παράτησα στο πιάτο γιατί
μύριζαν λάσπη, σήμερα όμως εδώ στις Φέρες η σάρκα του ψαριού ήταν πολύ
νοστιμότερη , ανάλατη μεν αλλά δεν μύριζε καθόλου χωματίλα. Εκτός από γριβάδι το μενού περιέχει γουλιανό , κεφαλόπουλο και με τον ερχομό της άνοιξης αρχίζουν και τα χέλια τηγανιτά ή στη σχάρα. Συνοδέψαμε το γεύμα μας με τσίπουρο από τα Εβρίτικα Κελάρια .
Tips : Ψαροταβέρνα «το Δέλτα» , 3ο χλμ
Αλεξανδρούπολης - Φερών , τηλ: 2555022260 .