Το " TWO MUCH by Antonio " λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη κεντρική παραλία της Περαίας , είναι ένα μοντέρνο και φωτεινό Restaurant - Beach Bar με καταπληκτική θέα στη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο . Το " TWO MUCH " προσφέρει κατά κύριο λόγο πιάτα από την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα χωρίς να διεκδικεί πρωτεία σε καυτερές γεύσεις αφού τα μπαχαρικά εδώ χρησιμοποιούνται με το μέτρο . Πιάτα με καθαρές γεύσεις, φτιαγμένα από φρέσκα υλικά και φαντασία όπως το λιγκουίνι θαλασσινών, η παέγια , το ταρτάρ από λαυράκι , κριθαρότο με γαρίδες και ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του , ξεχωρίζουν και κερδίζουν το πιο απαιτητικό γευσιγνώστη με τη πρώτη πιρουνιά. Βέβαια ο σεφ παρεκκλίνει μια ιδέα και μας προτείνει μεσογειακές γεύσεις με έντονες επιρροές από την Ισπανική κουζίνα μια και ο ιδιοκτήτης του εστιατόριου ο Κώστας Παυλίδης ζούσε στην Ιβηρική Χερσόνησο πριν επιστέψει στην Θεσσαλονίκη .
Τρίτη 26 Ιουνίου 2018
Το " TWO MUCH by Antonio " στη Περαία της Θεσσαλονίκης
Το " TWO MUCH by Antonio " λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη κεντρική παραλία της Περαίας , είναι ένα μοντέρνο και φωτεινό Restaurant - Beach Bar με καταπληκτική θέα στη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο . Το " TWO MUCH " προσφέρει κατά κύριο λόγο πιάτα από την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα χωρίς να διεκδικεί πρωτεία σε καυτερές γεύσεις αφού τα μπαχαρικά εδώ χρησιμοποιούνται με το μέτρο . Πιάτα με καθαρές γεύσεις, φτιαγμένα από φρέσκα υλικά και φαντασία όπως το λιγκουίνι θαλασσινών, η παέγια , το ταρτάρ από λαυράκι , κριθαρότο με γαρίδες και ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του , ξεχωρίζουν και κερδίζουν το πιο απαιτητικό γευσιγνώστη με τη πρώτη πιρουνιά. Βέβαια ο σεφ παρεκκλίνει μια ιδέα και μας προτείνει μεσογειακές γεύσεις με έντονες επιρροές από την Ισπανική κουζίνα μια και ο ιδιοκτήτης του εστιατόριου ο Κώστας Παυλίδης ζούσε στην Ιβηρική Χερσόνησο πριν επιστέψει στην Θεσσαλονίκη .
Posted by
Harpas Stathis
at
11:46 π.μ.
0
comments
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Labels:
εστιατόρια,
Θεσσαλονίκη,
λιγκουίνι θαλασσινών,
Μεσογειακή κουζίνα,
Περαία,
ριζότο με καλαμάρι,
THESSALONIKI,
TWO MUCH by Antonio
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
San Francisco Bay Area : Δοκιμάσαμε τα βασιλικά καβούρια ( King Crabs) !!!
Γνώρισα τα
κόκκινα βασιλικά καβούρια (King Crab) μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ του
Discovery Channel που έδειχνε πόσο επικίνδυνο
είναι το ψάρεμα τους στις παγωμένες θάλασσες του Ατλαντικού ωκεανού και
σε αντίξοες καιρικές συνθήκες όπου το κρύο ξεπερνούσε τους -30 βαθμούς .
Πάνω σε αυτά τα βαριά αλιευτικά που βολόδερναν σαν το καρυδότσουφλο
…….στα τεράστια κύματα , ριψοκίνδυνοι ψαράδες με ολόσωμα αδιάβροχα, πάλευαν να
μανουβράρουν τα τεράστια μεταλλικά κλουβιά-κιούρτους που σήκωναν από τον βυθό
και ήταν γεμάτα από τεράστια βασιλικά καβούρια . Ένα χρόνο μετά και
ενώ βρισκόμουν για διακοπές στο San Francisco και συγκεκριμένα στη
παραλία Fisherman's Wharf (βρίσκεται απέναντι
από την φυλακή του Αλκατράζ ) ξαναείδα ζωντανά αυτή τη φορά τα
κόκκινα βασιλικά καβούρια που τα ψαρεύουν στην παγωμένη θάλασσα της
Ανταρκτικής και τα στέλνουν κατά χιλιάδες μέσα σε τσουβάλια για να
καταναλωθούν από τους τουρίστες που επισκέπτονται την πιο όμορφη
πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών . Η ψίχα του βασιλικού καβουριού που ξεπερνά στη
γεύση αυτή του αστακού είναι ένας εξαιρετικός τερψιλαρύγγιος
μεζές που κοστίζει λίγο ακριβά 50 -60 ευρώ το κιλό . Τα βασιλικά
καβούρια που είναι ακόμη ζωντανά τα ρίχνουν μπροστά σου μέσα σε ένα
καζάνι βραστού νερού όπου βράζουν για μερικά λεπτά και στη
συνέχεια ο Ασιάτης υπάλληλος (η ασιατική κοινότητα του San Francisco ανθεί και ευημερεί
!!!! !!!) αφού σπάσει τις τεράστιες δαγκάνες του τις σερβίρει σε μια πιατέλα
με συνοδευτικά φρέσκο βούτυρο ,μαγιονέζα και φέτες λεμονιού . (Μάρτιος 2009)
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018
Το Δραμινό premium gin “Dry River” μας δίνει εξαιρετικά κοκτέιλ !!!
Info : Ο Δραμινός
χημικός Δημήτρης Χαρίσκος δημιούργησε στο αποστακτήριο του ελληνικό premium Gin το ονόμασε « Dry River » (Ξηροπόταμος) και το κυκλοφόρησε στην αγορά σε μια
κομψή μαύρη φιάλη . Οι πρώτες ύλες για την συνταγή του είναι δέκα είδη άγριων
βοτάνων τα όποια συλλέγονται από τα βουνά της Δράμας , ανάμεσα στα οποία
κυρίαρχη θέση κατέχει ο άρκευθος που ξεχωρίζει για το έντονο πικρόλεπτο άρωμα
του . Για τον άρκευθο-βασιλιά σε κάθε συνταγή- ο Δημήτρης Χαρίσκος πιστεύει πως
η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία διαθέτουν τον καλύτερο αυτοφυή άγριο άρκευθο σε
ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτές τις πρώτες ύλες στη διάθεση του, την επιτυχημένη
πολύχρονη εμπειρία του ως χημικός (εργαζόταν στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη) , και
τον μοναδικού σχεδιασμού σύγχρονο χάλκινο αποστακτήρα του ξεκινά το ταξίδι του «Dry River» να
κερδίσει τις καρδιές μας. Το
φρεσκοαποσταγμένο gin θα ξεκουραστεί για 3 μήνες στις δεξαμενές ώστε να αναδειχθούν τα πλούσια
αρώματα του και μετά θα ακολουθήσει η εμφιάλωση . Όταν δοκιμάσετε το « Dry River » (αλκοολικοί βαθμοί
43%) θα
ξαφνιαστείτε ευχάριστα , μοναδική φινέτσα
και στρογγυλάδα , γλυκιά
επίγευση εσπεριδοειδών και πολύπλοκο
μπουκέτο, άκρως μεσογειακό με νότες εσπεριδοειδών να πλαισιώνουν αρμονικά τον άρκευθο και τα υπόλοιπα βοτανικά.
Dry River Gin και κοκτέιλ
Χωρίς το gin η ζωή μας δεν θα ήταν ίδια , το καλοκαίρι είναι η εποχή του και έρχεται να μας δροσίσει και να μας τονώσει τις μέρες της καλοκαιρινής ραστώνης . Η πιο απλή του μορφή είναι με πάγο και tonic και η πιο πληθωρικη ένα κοκτέιλ με υπέροχα αρώματα και χρώματα όπως το Negroni , Gin Fizz , Cucumber gin cocktail ……. Cheers !!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)