Info : Είναι σίγουρα δυο τολμηρές προσπάθειες διόλου ευκαταφρόνητες , που αξίζουν την
προσοχή σας , από δυο Έλληνες παραγωγούς να φτιάξουν ελληνικό Gin και να ανταγωνισθούν επάξια τα φημισμένα
Αγγλικά αλλά και διεθνή Gin που
έχουν καταλάβει τον κόσμο . Πρόκειται για την αποσταγματοποιία του Δημήτρη
Χαρίσκου στον Ξηροπόταμο της Δράμας και την αποσταγματοποιία Avantes
στην Χαλκίδα .
Το Dry River gin
Ο Δραμινός Δημήτρης Χαρίσκος δημιούργησε ελληνικό premium Gin το ονόμασε « Dry River » (Ξηροπόταμος) και το κυκλοφόρησε στην αγορά σε μια κομψή μαύρη
φιάλη . Οι πρώτες ύλες για την συνταγή του είναι δέκα είδη άγριων βοτάνων τα
όποια συλλέγονται από τα βουνά της Δράμας , ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει
ο άρκευθος που ξεχωρίζει για το έντονο πικρόλεπτο άρωμα του . Για τον άρκευθο-βασιλιά
σε κάθε συνταγή- ο Δημήτρης Χαρίσκος πιστεύει πως η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία
διαθέτουν τον καλύτερο αυτοφυή
άγριο άρκευθο σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτές τις
πρώτες ύλες στη διάθεση του, την επιτυχημένη πολύχρονη εμπειρία του ως χημικός
(εργαζόταν στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη) , και τον μοναδικού σχεδιασμού σύγχρονο
χάλκινο αποστακτήρα του ξεκινά το ταξίδι του Dry River να κερδίσει τις καρδιές
μας. Το φρεσκοαποσταγμένο gin θα ξεκουραστεί για 3 μήνες
στις δεξαμενές ώστε να αναδειχθούν τα πλούσια αρώματα του και μετά θα
ακολουθήσει η εμφιάλωση . Όταν δοκιμάσετε το « Dry River »
(αλκοολικοί βαθμοί 43%) θα
ξαφνιαστείτε ευχάριστα , μοναδική φινέτσα
και στρογγυλάδα , γλυκιά επίγευση
εσπεριδοειδών και πολύπλοκο μπουκέτο,
άκρως μεσογειακό με νότες εσπεριδοειδών να πλαισιώνουν αρμονικά τον άρκευθο και τα υπόλοιπα βοτανικά.
Η ποτοποιία Avantes
που λειτουργεί από το 1963 στη
Χαλκίδα προχώρησε στη παραγωγή ενός ιδιαίτερου ελληνικού προϊόντος
για λογαριασμό της LKC-premium drinks
. Πρόκειται για ένα γλυκόπιοτο τζιν με άρωμα Ελλάδας που παράγεται σε μικρές ποσότητες, με την παραδοσιακή μέθοδο
απόσταξης και τις τεχνικές των ικανότερων αρωματοποιών. Το Ελληνικό Grace gin
(αλκοολικοί βαθμοί 45%) αναδύει ιδιαίτερα αρώματα της Ελληνικής
γης, όπου ο άρκευθος (juniper) κυριαρχεί σε τέλεια ισορροπία με τα άνθη μυρτιάς , το σχίνο , τα άνθη πορτοκαλιάς και τον μοναδικό κρίταμο που αναδεικνύει όλη
την αλμύρα και τη νοστιμιά της ελληνικής θάλασσας. Στο
στόμα στιβαρό και πλούσιο, με κρυστάλλινη γεύση και έντονη καθαρότητα σε έναν
μοναδικό συνδυασμό φρέσκων εσπεριδοειδών με τα υπόλοιπα βότανα. Επίγευση
μεγάλης διάρκειας με πιπεράτες νότες . Must
have και τα δυο για τους λάτρεις του ποιοτικού gin και
για ένα ακόμη λόγο ομως γιατί πρέπει να στηρίζουμε με νύχια και με δόντια την
ποιοτική ελληνική αλκοολούχα παραγωγή !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου