Meet the Locals : O Κώστας Σταφύλης είναι ένας νέος τυροκόμος από την Πλάκα της Λήμνου , η υπερβολική αγάπη του για το τυρί τον οδήγησε το 2014 να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τυροκόμιση . Στο μικρό τυροκομείο που διατηρεί στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού συλλέγει το γάλα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής που βόσκουν τα κοπάδια τους σε παραθαλάσσιες περιοχές γύρω από την αλυκή της Λήμνου (βρίσκεται κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Μούδρου-Πλάκας) και παράγει δυο τύπους τυριών το καλαθάκι και το μελίχλωρο .
Η παραγωγή : του Κώστα Σταφύλη μικρή αλλά θαυματουργή !!! το μελίχλωρο του (ή μελίπαστο για τους Λημνιούς) παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα και αποτελεί παραδοσιακό προϊόν της τοπικής τυροκομίας του νησιού . Έχει διακριτικά αρώματα και πυκνή υφή , ανήκει στα τυριά που έχουν κατοχυρωθεί με τη σήμανση «ΠΟΠ Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Tο καλαθάκι του Σταφύλη θεωρώ ότι είναι το δυνατό του χαρτί , το νοστιμότερο ever καλαθάκι της Λήμνου . Οφείλει την ονομασία του στα πλεκτά καλαθάκια που τοποθετείται κατά την παρασκευή του, τα οποία δίνουν το κυλινδρικό σχήμα και την ανάγλυφη μορφή του. Έχει μεστή γεύση και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα , είναι ιδανικός μεζές για το ούζο και απαραίτητο συνοδευτικό για την χωριάτικη σαλάτα . Ανήκει κι αυτό στα τυριά που έχουν κατοχυρωθεί με τη σήμανση «ΠΟΠ» .