☛ Το φαγητό του δρόμου αποτελεί μακρόχρονη παράδοση που απαντάται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και ειδικά στα αστικά κέντρα. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές με την διοργάνωση των κατά τόπους street food festival . Στην Αλεξανδρούπολη η κοινωνία αγάπησε και στήριξε το φαγητό του δρόμου , αφού φέτος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων και γευστικών εμπειριών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Οι διοργανωτές μιλούν με ενθουσιασμό για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου όλες αυτές τις μέρες που κράτησε το 3ο Street Food Festival & Local Products 2024. Ήταν ένα εντυπωσιακό και σύγχρονο πάρκο γεύσεων και ήχων άριστα οργανωμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή 13 καντινών και 10 παραγωγών από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Η απόλαυση των foodies ξεκίνησε με λαχταριστά burger από καβουρμά και προβατίνα, αυθεντικά Ασιάτικα noodles, Ναπολιτάνικη πίτσα, ρωσικά πελμένι, μπάο μπαν , ζεστούς λουκουμάδες, γνήσια churros, λουκούμι από ρόδι , γλυκό καμινάδα, παγωτά, κα. Ανάμεσα στους παραγωγούς που συμμετείχαν ξεχωρίσαμε την τυροκομικά προϊόντα «τσελιγκάτο» από το Σουφλί , την αμυγδαλόπαστα που παράγουν δυο νέα παιδιά από την Ορεστιάδα , τον καβουρμά Βαφειάδη από τις Φέρες και το μέλι του Έβρου. Ζωντανή μουσική από τοπικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις του τριημέρου , ανεβάζοντας τους ρυθμούς , ενώ την ίδια στιγμή ταχυδακτυλουργοί και ξυλοπόδαροι διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους. Το Street Food Festival & Local Products διοργανώνει κάθε χρόνο μια δραστήρια γυναίκα και λάτρης της τοπικής γαστρονομίας η Βιολέτα Σιστρίνι.