Κατ’ αρχάς : Το χωριό Λεπέτυμνος με την πλούσια φύση και την άγρια ομορφιά του απέχει 50 χιλιόμετρα από την χώρα της Μυτιλήνης , είναι σκαρφαλωμένο στο ομώνυμο βουνό από το οποίο πήρε και την ονομασία του . Σ’ αυτό το ορεινό χωριό θα επισκεφτείτε τη εξοχική ψησταριά «Ο Λεπέτυμνος» που λειτουργεί 20 χρόνια για να τιμήσετε το κατσικάκι και τη μαλένγκα (έτσι ονομάζεται η προβατίνα στη ντοπιολαλιά του νησιού). Τα ζωντανά να ξέρετε είναι όλα ντόπια και ελευθέρας βοσκής , η βαθιά νοστιμιά τους οφείλεται στα αλμυρά λιβάδια της περιοχής όπου βόσκουν. Οσφραίνονται τη θαλασσινή αύρα και όταν διψάσουν κατεβαίνουν στην ακροθαλασσιά της Συκαμιάς για να πιούν θαλασσινό νερό.
Το φαγητό: Η κουζίνα του Κώστα και της Ελευθερίας προσφέρει εξαίσια ρουστίκ πιάτα , προβατίνα μαστορικά ψημένη στη θράκα , αρνάκι γεμιστό , και για τους αντρειωμένους κρεατολάγνους γουρουνοπούλα στη σούβλα .Θα βρείτε όμως και εμπνευσμένες τοπικές σπεσιαλιτέ όπως οι χορτόπιτες με άγρια ραδίκια , οι κρεμυδοτιγανίτες τα μπουρεκάκια με λαδοτύρι , κολοκυθολούλουδα γεμισμένα με τυράκι , κι αν βρεθείτε άνοιξη στο χωριό θα φάτε βουνίσιες σβυρνιές (τα φρέσκα σπαράγγια) με ντόπια αυγά. Το επιδόρπιο περιλαμβάνει πρόβειο γιαούρτι παχύ σαν βούτυρο με μαρμελάδα αρώνια από τη φάρμα Καριοφύλλη. Θα συνοδέψετε το γεύμα σας με ούζο Μυτιλήνης και χύμα κόκκινο κρασί .
Tips : Ψησταριά Λεπέτυμνος , Μυτιλήνη , τηλ: 6972369412.
Η Φάρμα Καριοφύλλη
Χρήσιμες πληροφορίες : Ο Γιώργος Καριοφύλλης αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό του τον Λεπέτυμνο και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια φυτών superfoods (μεταξύ αυτών και η αρώνια) . Ο καρπός της αρώνιας επεξεργάζεται σε μορφή μαρμελάδας, αποξηραμένου καρπού, νωπού ή κατεψυγμένου (ανάλογα την εποχή) και τσαγιού. Παράλληλα όμως δημιούργησε και μια φάρμα με χαριτωμένα ζωάκια όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσίκια , μαύρα κοτόπουλα Ινδονησίας ,παγώνια και φασιανούς. Τους καλοκαιρινούς μήνες η Φάρμα Καριοφύλλη είναι ανοιχτή καθημερινά.