Κατ’ αρχάς : Θυμάμαι η πρώτη Ελληνική μπύρα τύπου Porter που δοκίμασα ήταν της μικροζυθοποιίας Septem , μια μαύρη καλλονή με αρώματα πικρής σοκολάτας και φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ espresso. Εδώ και μερικές μέρες η Τηνιακή μικροζυθοποιία ΝΗΣΟΣ του Αλέξανδρου Κουρή σε συνεργασία με τη Coffee Island, (δύο διεθνώς βραβευμένων και πολύ δυναμικών επιχειρήσεων με έδρα, παραγωγή και ιδιοκτησία στην Ελλάδα) κυκλοφόρησαν στην αγορά μια πολύ ενδιαφέρουσα μπύρα τύπου porter την “Coffee cold brew beer” . Καλοκαβουρδισμένες βύνες κριθαριού και βρόμης, αρωματικοί λυκίσκοι και ένα σπέσιαλ χαρμάνι μονοποικιλιακών καφέδων Arabica, ζυθοποιήθηκαν αργά και φυσικά για να μας δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Αρώματα καφέ, σοκολάτας και φρούτων, χαμηλή πικράδα, πλούσιος αφρός και σώμα είναι τα χαρακτηριστικά της μπύρας. Η COFFEE COLD BREW BEER κατέχει και μια «πρωτιά» στην ελληνική Αγορά, είναι το μοναδικό προϊόν που παντρεύει για πρώτη φορά, δύο δημοφιλή ποτά την μπύρα και τον καφέ. Το νέο προϊόν, αρχικά θα πωλείται αποκλειστικά στα καταστήματα Coffee Island και στο website /app της εταιρίας.
Who is who : Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Το δίκτυο των 428 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 50 νομούς και 100 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 52 σημεία στο εξωτερικό , ενώ τα προϊόντα της διατίθενται και μέσα από το οργανωμένο λιανεμπόριο ***** Δυο δραστήριοι άνθρωποι με πλούσιες περγαμηνές στο ενεργητικό του ο καθένας ο Αλέξανδρος Κουρής ( με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο του στρατηγικού μάρκετινγκ) και η Μάγια Τσόκλη (ταξιδιωτική δημοσιογράφος, παρουσιάστρια εκπομπών) ενώνουν τις δυνάμεις τους και την κοινή τους αγάπη για το νησί της Μεγαλόχαρης και το 2012 δημιουργούν στη Βαγιά της Τήνου την Μικροζυθοποιία Κυκλάδων. Αγοράζουν ένα παραδοσιακό κτίριο του νησιού και το μετατρέπουν σε βιοτεχνικό κτίριο ειδικά διαμορφωμένο για να εγκατασταθεί ο ογκώδης εξοπλισμός του ζυθοποιείου . Ξεκινούν τις πρώτες ζυμώσεις με αγάπη, πάθος και ενθουσιασμό, ακολουθώντας πιστά ( χωρίς νεωτερισμούς) τις συνταγές ζύμωσης και χρησιμοποιώντας μόνο ποιοτικές πρώτες ύλες . Έτσι γεννιέται η μπύρα «ΝΗΣΟΣ» , μια μπύρα με χαρακτήρα για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε ένα μεγάλο εύρος ουρανίσκων *****