Όταν επισκέπτομαι την Brasserie “Art de Cuisine” πάντα φέρνω στο νου μου την επίκαιρη φράση που είπε ο
μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας Τζώρτζ Όργουελ «Η κοιλιά προηγείται της ψυχής» , θεωρώ πως αυτή η ολοκληρωμένη φράση πρέπει να πάρει
τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα κάδρα
με τα ευφάνταστα αποφθέγματα που
φιλοξενεί το εστιατόριο στους χώρους του . Ο Δημήτρης Δοξάκης αφού
ανακαίνισε το χώρο του στη καρδιά της πόλης
ανανέωσε παράλληλα και την κουζίνα του με αξεπέραστα πιάτα της μεσογειακής
κουζίνας . Εξέχουσα θέση κατέχουν τα πιο εμβληματικά πιάτα της ιταλικής
κουζίνας , tortelloni με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, κουλίς κόκκινης πιπεριάς
και ντοματίνια , πέννες με κοτόπουλο, σάλτσα mascarpone και μπρόκολο , pasta “Αrrabbiata”
με φρέσκια σάλτσα ντομάτας , σκόρδο, chilli , βασιλικό & παρμεζάνα. Το risotto και
το κριθαρότο στα χέρια του Δημήτρη Δοξάκη μετουσιώνονται σ’ ένα απολαυστικό
ταξίδι πληθωρικών γεύσεων και αρωμάτων ,
όπως το κρεμώδες ριζότο VIP με κοτόπουλο, κολοκύθι, πελτέ μανταρινί και γύρη , το
ονειρικό ριζότο al
funghi με φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδι εσαλότ,
σκόρδο & λάδι τρούφας , το αρωματικό ριζότο με φρέσκα μανιτάρια ημέρας
& λάδι λευκής τρούφας , και τέλος το risotto με
κολοκύθα , σύγκλινο Μάνης και ελληνικές πινελιές . Βέβαια παρούσα είναι και η
ελληνική κουζίνα με αγαπημένα πιάτα όπως το μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά
& ρύζι , τα σουτζουκάκια που αγαπώ με σάλτσα ντομάτας & φρέσκο θυμάρι ,
το χοιρινό σιγομαγειρεμένο σε γιαούρτι που συνοδεύεται από αρωματικό ρύζι και η
παραδοσιακή κρητική οσπριάδα (ή παλικαριά στη ντοπιολαλιά του νησιού) που
φτιάχνεται από δεκατρία διαφορετικά όσπρια . Τα burger
που φτιάχνει ο Δημήτρης Δοξάκης είναι
καλοφτιαγμένα , ισορροπημένα σε οξύτητες και juicy ,
η μοναδική μου ένσταση είναι στο τσαπατσούλικο στήσιμο του πιάτου . Δοκιμάσαμε
και μας άρεσαν το “the
president burger” με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά
black angus , κατσικίσιο τυρί chevre, μανιτάρια σχάρας, ρόκα, pickled onion ,
το “the taxi driver burger” με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά black angus ,
cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια & smoked chili mayo και το “the Greek burger” με μπιφτέκι
black angus , ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι & σως φέτα. Αναζητείστε όμως και
τα καθημερινά Lunch Deals που
περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα γεύματα και βαρελίσια μπύρα μόνο με 15 Ευρώ.
Tips : Βενιζέλου
29, Καβάλα, Καβάλα , τηλ: 2510 837048 , e-mail :artdecuisine@msn.com