Info : Το «Υπερωκεάνειο» βρίσκεται στον Πειραιά και είναι ένα από
τα αγαπημένα μου μέρη για θαλασσινές γεύσεις στο μεγάλο λιμάνι , όσες φορές και
αν το επισκέφθηκα δεν με απογοήτευσε ποτέ. Ο χώρος του είναι ιδιαίτερα
νοσταλγικός , οι τοίχοι είναι γεμάτοι με λιθογραφίες και παλιές διαφημιστικές
αφίσες υπερωκεάνιων από τη δεκαετία του
’40 και του ’50 τότε που η ελληνική μετανάστευση στην Αμερική ήταν στο φόρτε
της . Πάνω από το ταβάνι κρέμεται ένα
παλιό σκαρί (μινιατούρα) ενώ κονσέρβες και τενεκεδάκια ξεχασμένα και συλλεκτικά
μαρτυρούν το πάθος του ιδιοκτήτη για τα παλαιά αντικείμενα. Όσο για τους μεζέδες
είναι έξτρα μερακλίδικοι….. χταπόδι μελωμένο με άφθονη σος μπαλσάμικου ,
σαρδέλες σε ψητό ψωμί και ντομάτα, κριθαράκι με μύδια, σαλάτα με αρμύρα και
ντομάτα, αμπελοφάσουλα σαλάτα , λαδόπιτα Κιμώλου , και τελειωμό δεν έχουν !!! Θα ήθελα να προσέξετε ιδιαίτερα τον χειροποίητο
πελτέ που φτιάχνουν κάτι γιαγιάδες στην Κίμωλο, τον βγάζουν για μεζέ με λαδάκι,
κάππαρη και κρεμμυδάκι.
Tips : «Το Υπερωκεάνειο» , Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς ,
τηλ. 210 41 80 030, ανοιχτό καθημερινά 12:00-00:00 .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου