Info : Το εστιατόριο Γιάντες στα Εξάρχεια άρχισε έναν κύκλο οινογαστρονομικών διημέρων με πιάτα βασισμένα σε τοπικές συνταγές και υλικά από 6 περιοχές της Ελλάδας που θα συνοδεύονται από κρασιά διακεκριμένων οινοπαραγωγών των περιοχών αυτών. Με επιλεγμένες ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, το Γιάντες ντύνεται στα χρώματα ενός τόπου, φιλοξενεί έναν μάγειρα από την περιοχή, του ζητά να φέρει υλικά της εποχής και τις συνταγές του και του διαθέτει την κουζίνα του με το προσωπικό της. Ταυτοχρόνως, φιλοξενεί και έναν οινοπαραγωγό από την ίδια περιοχή με μερικά αντιπροσωπευτικά κρασιά της γκάμας του. Στην τέταρτη ενότητα που θα πραγματοποιηθεί στις 24 & 25 Ιανουαρίου 2012 η Δράμα θα έχει την τιμητική της με γεύσεις και αρώματα της περιοχής .Συγκεκριμένα θα δοκιμάσουμε ταμπουλέ, αρμιόπιτα, ιτσλί κιοφτέ και τσιγεροσαρμά με υλικά και συνταγές που επιλέγουν η Νίκη και ο Στέργιος Κοζάκης ιδιοκτήτες και σεφ του εστιατορίου «Ηλιοστάσιο» στο Παγονέρι Δράμας. Και θα πιούμε ασύρτικο με σοβινιόν, σαρντονέ, τεμπρανίγιο ροζέ και αγιωργίτικο με σιρά από το Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας.
Tips: Μπορεί, ίσως, να χάσουμε κάποιο ματς του Champions League αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε χορταστικό εκλεκτό φαγητό και επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί στη συνολική τιμή των 19 - 23 ευρώ ανά άτομο (διαμορφώνεται αναλόγως του κόστους των υλικών και των κρασιών).Τις Τετάρτες, πληροφορίες και συμβουλές για το ταίριασμα φαγητών και κρασιών μας δίνει ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης.Όσοι διψάμε για περαιτέρω μάθηση μπορούμε να ρωτήσουμε ότι θέλουμε τόσο για τα προϊόντα του τόπου και το φαγητό όσο και για το κρασί, τον παραγωγό, τις ποικιλίες αμπέλου. Το Γιάντες έχει φροντίσει να υπάρχουν έγκυρες απαντήσεις. Φεύγοντας μπορούμε να πάρουμε ότι μας ενδιαφέρει από το διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό (αφίσες, φυλλάδια, χάρτες, οδηγοί, dvd κ. ά.).
Εστιατόριο Γιάντες: Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, Αθήνα 10681