Το «Dry River» ήταν το πρώτο ελληνικό τζιν που δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα από τον χημικό Δημήτρη Χαρίσκο στην κοιλάδα του Ξηροποτάμου Δράμας . Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή του ήταν ο άγριος άρκευθος και δέκα είδη βοτάνων που συλλέχτηκαν από τα βουνά της Δράμας . Πριν από δύο χρόνια, μια παρέα τριών φίλων από τη Γερμάνια ανάμεσα τους και ο διάσημος dj Nils Koenig που δραστηριοποιείται στη μουσική σκηνή του Dortmund εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα , επισκέφτηκαν τον Δημήτρη Χαρίσκο στη Δράμα και του ζήτησαν να παρασκευάσει για λογαριασμό τους ένα επετειακό τζιν που θα φέρει το διακριτικό όνομα «Nils Koenig gin». Στον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του στη Γερμανία κατάφερε να σημειώσει υψηλές πωλήσεις και να αποσπάσει την διεθνή αναγνώριση, κερδίζοντας χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε δυο διαφορετικούς κορυφαίους διαγωνισμούς οινοπνευματωδών ποτών. Συγκεκριμένα στη Γερμανία απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στο «WOMENS INTERNATIONAL TROPHY» ως το καλύτερο τζιν στη γευσιγνωσία , η κριτική επιτροπή μάλιστα αποτελείτο μόνο από γυναίκες. Ακολούθησε η Νέα Υόρκη κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στο «NEW YORK INTERNATIONAL SPIRITS COMPETITION» , σ’ αυτή τη γευσιγνωσία τη κριτική επιτροπή αποτελούσαν επιλεγμένοι έμποροι λιανικής πώλησης. Το Nils Koenig gin που είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε , το διακρίνει μια απαλή βοτανικότητα , ενώ στο στόμα εμφανίζεται αμέσως το πικρόλεπτο άρωμα και η γλυκόπικρη γεύση του άρκευθου που παιχνιδίζει ευχάριστα με τον αρωματικό χαρακτήρα των εσπεριδοειδών . Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Χαρίσκο και στην ομάδα του Nils Koenig gin .
Άγριος άρκευθος από την κοιλάδα του Ξηροποτάμου Δράμας |