Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

«Tsalapeteinos Urban Farm» : Σήκωσε ψηλά τον πήχη των γεύσεων και ξεχώρισε άλλη μια χρονιά !!!


{ bbq χοιρινό με ταλιατέλες ρυζιού και  χοιρινό ζωμό ramen } {ταλιάτα από μοσχάρι Black Angus  από την φάρμα του Jack's Creek με baby πατάτες } { Rib- eye με νιόκι } { burger με country πατάτες } { club sandwich }  {ταρτάρ  τόνου με ζοχούς ,σόγια, τσίλι και μοσχολέμονο } {φασόλια Χρυσουπόλεως με καβουρμά χειροποίητο } {πεϊνιρλί με καβουρμά Παγγαίου ,αυγά  και κασέρι Ξάνθης} { πληθωρική μπριζόλα Tomahawk ξηρής ωρίμανσης 28 ημερών} { Noodle με κοτόπουλο } { αρνάκι με φάβα } {τραχανάς Λήμνου με ζωμό γαρίδας πέστο μάραθου και τσιπς ρυζιού } ….. Ελληνική δημιουργική κουζίνα ενίοτε και διεθνή ,street food , αλλά και προχωρημένες γαστρονομικές προτάσεις  θα βρείτε στο «Tsalapeteinos Urban Farm»  που είναι ανοιχτός όλη μέρα και για καφέ, πρωινό, Brunch και ποτό μέχρι αργά το βράδυ.


Tips : Πλ. Καραολή και Δημητρίου 36, τηλ: 2511-111.073 


 






















Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Κρυονέρι-Καβάλας : Κτήμα Παπαδόπουλου ….εδώ ζωντανεύουν οι μνήμες του χωριού μέσα από παραδοσιακές συνταγές !!!

INFO : Το Κτήμα Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε από ανθρώπους με μεράκι και γούστο , βρίσκεται στη περιοχή "Αμυγδαλιές"  λίγο έξω από το Κρυονέρι με φόντο το κάμπο των Φιλίππων. Είναι ένας χώρος που προσφέρει ποιοτική διαμονή η οποία συνοδεύεται από χειροποίητο ελληνικό φαγητό . Στο εστιατόριο του Κτήματος  κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο καστανιάς που προσδίδουν ζεστασιά και θαλπωρή  στο χώρο , εδώ  ζωντανεύουν οι  μνήμες του  χωριού μέσα από  παραδοσιακές συνταγές και αυθεντικές ποντιακές γεύσεις . Καθοριστικό ρόλο στη κουζίνα παίζει ο πετρόχτιστος  φούρνος , πάντα υπάρχει φρέσκο ζυμωτό ψωμί  ενώ τα κρέατα σιγοψήνονται μέχρι να μελώσουν για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο , αγριογούρουνο με κάστανα , χοιρινό κότσι, μοσχαράκι με πατάτες , ημιάγριο αγριογούρουνο με δαμάσκηνα  και κατσικάκι με πατάτες λεμονάτες .

 Το «βαρύ» χαρτί όμως στη κουζίνα είναι η αειθαλής και αεικίνητη πόντια κυρά-Καλλιόπη , οι δημιουργίες της  ξεχωριστές και γεμάτες μνήμες και αρώματα του Πόντου , τραχανάς , σαρμαδάκια , ποντιακές τυρόπιτες, πισία και κιντέατα !!!  Κλείνοντας να σημειώσω πως εδώ θα βρείτε τη νοστιμότατη  κατσικίσια φέτα του κ Ευγενειάδη από τη Σκοπιά Σερρών και καλό κόκκινο ξηρό και ημίγλυκο κρασί από τους αμπελώνες του Κτήματος Παπαδόπουλου στη Νέα Μπάφρα Σερρών .  

TIPS : Κρυονέρι Καβάλας ,  TEL : +30 2510611313  , 6973055435 ,  info@ktimapapadopoulou.gr






















ΒεΡοΛιΝο : Το street food εδώ βρίσκεται σε μια γαστρονομική αναγέννηση !!!!



INFO : Τα τελευταία χρόνια η σκηνή του street food  στους  δρόμους  του Βερολίνου  βρίσκεται σε μια γαστρονομική αναγέννηση , θα την λατρέψετε εσείς  οι ψαγμένοι γευσιγνώστες γιατί προσφέρει  πέρα από τις παραδοσιακές  γερμανικές σπεσιαλιτέ και γευστικές απολαύσεις από τις κουζίνες όλου  του κόσμου . Αυτό  σας το εγγυώνται οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες από όλο τον κόσμο (που μπορεί να μην έχουν βραβευτεί  με κάποιο αστέρι Michelin) αλλά θα σας  προσφέρουν  εξωτικές γεύσεις  χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας  , ανταμοιβή τους τα  επιφωνήματα  θαυμασμού και τα χαμόγελα των περαστικών που δοκιμάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους . Η γερμανική κουζίνα είναι βαριά αλλά νόστιμη ( χοιρινό κότσι, σνίτσελ, κέρυβουρστ) , επιβάλλεται όμως να είναι θερμιδοφόρα  γιατί ο χειμώνας εδώ είναι βαρύς . Αν  βέβαια προτιμάτε το βιολογικό φαγητό τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα Wittys” για να δοκιμάστε το   νοστιμότατο  currywurst με  ή χωρίς το φυσικό του περίβλημα. Εδώ όλες οι σάλτσες  και τα λαχανικά είναι βιολογικής παραγωγής , ενώ  χρησιμοποιείται και  λάδι καρύδας .   Στο “Witty's” μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο currywurst χωρίς καμία 
τύψη !!!  
 
Υπάρχει όμως και η βερολινέζικη  γαστρονομική αγορά MarketHalle Neun (Eisenbahnstrasse  42/43, ) που βρίσκεται στο Kreuzberg , εδώ λοιπόν κάθε Πέμπτη  διοργανώνεται  το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της πόλης με τίτλο « Street food Thursdays »  όπου προσφέρουν  νοστιμιές του δρόμου από όλο τον κόσμο, σε χαμηλές τιμές. Κάθε Πέμπτη έως και 5000 άτομα περνούν από την Markthalle Neun , ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε ως ένα από τα πιο καυτά σημεία φαγητού σε ολόκληρη τη χώρα !!!