Στην Ελλάδα το στομάχι της αγελάδας
γνωρίζω ότι το κάνουνε πατσά , στην Φλωρεντία όμως ο σκεμπές
της αγελάδας κόβεται σε φέτες και μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά στη κατσαρόλα
με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και
σέλινο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει τρυφερός
. Παραδοσιακά σερβίρεται στο πιάτο με μια πράσινη salsa verde και λάδι από τσίλι . Υπάρχει όμως και το Panino con Lampredotto ,το σάντουιτς που το γεμίζουν με φέτες από τον σκεμπέ του ζώου
και στη συνέχεια προσθέτουν την πράσινη salsa verde . Αυτό το ιδιαίτερο αλλά νόστιμο φαγητό θα το βρείτε σε trattorie και osterie καθώς και σε καντίνες street food που είναι διάσπαρτες σε όλες τις
πλατείες της Φλωρεντίας . Σε μια από αυτές κατευθυνθήκαμε κι εμείς στην “L’antico Trippaio”
στην Piazza de' Cimatori που δεν απέχει πολύ από το Ponte Vecchio και την εκκλησία Santa Croce . Το σάντουιτς lampredotto μας στοίχισε περίπου 3,50 ευρώ και με ένα ποτήρι τοπικό
κόκκινο κρασί θα φτάσετε τα 5 ,50 ευρώ. Καλή σας όρεξη
!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου