Ο Δημοσθένης Σαρσάκης είναι μόλις 14 χρόνων και μαθητής του Β! Γυμνασίου Διδυμοτείχου. Ένα χρόνο πριν ο μικρός Δημοσθένης επηρεασμένος και ενθουσιασμένος από την πειθαρχία και την ακούραστη εργατικότητά του μελισσών , πήρε την μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με την μελισσοκομία , ένα επάγγελμα κατάλληλο για την ισορροπημένη και ήρεμη προσωπικότητα του μικρού Δημοσθένη. Μου μιλά για τον κόσμο των μελισσών τον οποίο εκτιμά και σέβεται , είναι σαν να αφηγείται ένα παραμύθι για παιδιά, που μαγεύει όμως και τους μεγάλους όπως εγώ . Η αρχή έγινε με ένα μελίσσι που του έκανε δώρο ένας οικογενειακός φίλος , ο Δημοσθένης το πολλαπλασίασε φτάνοντας τις 15 κυψέλες. Ο νεαρός παράγωγος φροντίζει καθημερινά για την υγιεινή του σμήνους , προσέχει οι κυψέλες του να είναι σε σωστή διάταξη , η είσοδος να είναι πάντα ανοιχτή για να υπάρχει σωστός αερισμός . Κρίνει πότε πρέπει να τις ταΐσει για να δυναμώσουν και να μπορέσουν να δώσουν καλές ανθοφορίες ή μελιτοεκκρίσεις .Ο νεαρός μελισσοκόμος γνωρίζει ποιες εργασίες πρέπει να ακολουθήσει σε ετήσια βάση , την άνοιξη αυξάνει τον πληθυσμό του μελισσιού και αρχίζει να προσθέτει κηρήθρες για να τα βοηθήσει. Το καλοκαίρι που βρίσκονται στην παραγωγική τους διαδικασία , τα μεταφέρει σε ανθοφορίες για να δώσουν μέλι, το φθινόπωρο γίνονται οι τελευταίοι τρύγοι και αφού αντιμετωπισθούν οι όποιες ασθένειες υπάρξουν τα προετοιμάζει για το ξεχειμώνιασμα. Θα ακολουθήσει τον τομέα της Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου , επάγγελμα που θα τον βοηθήσει τα μάλα στην μελισσοκομία. Η παραγωγή του μελιού έφθασε φέτος αισίως τα 70 κιλά , με την ονομασία «Μελισθένης», κυκλοφόρησε στην αρχή ένα ανοιξιάτικο πρωτόμελο ανοιχτόχρωμο και διαυγές , ενώ ακολούθησε το πευκόμελο ένα μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας με σκούρο χρώμα και πλουσιότερο σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και αμινοξέα.