Τοποθεσία : Σκάλα Ποταμιάς - Θάσος
Χρονολογία: Δεκέμβριος 2016
Τη συνταγή εκτέλεσε : Ο Ανέστης Στοϊμένος
Τα Υλικά :
• 1 κιλό μεγάλες καραβίδες
• 300 γραμμ. μακαρόνια
• 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 300 γραμμ. μακαρόνια
• 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. φρέσκο
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
• αλάτι, κύμινο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι, κύμινο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Μισό ματσάκι
μαϊντανό
Εκτέλεση :
Βάζετε
τις καραβίδες σε μεγάλη κατσαρόλα, με το νερό να τις καλύπτει, και σκεπάζετε το
σκεύος. Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε για ακόμη 2΄-3΄.
Κρατάτε το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε τα μακαρόνια σε ένα πυράντοχο σκεύος
και τέσσερα φλιτζάνια από το νερό που κρατήσατε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις
ντομάτες, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνετε στο
σκεύος με τα μακαρόνια . Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220οC για 15΄-20΄. Ξεσκεπάζετε προσεκτικά και ρίχνετε
τις καραβίδες. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό στον φούρνο για 10΄ ξεσκέπαστο.
Το σερβίρετε στη συνέχεια σε μια πιατέλα και πασπαλίζεται από πάνω το
φρεσκοκομμένο μαϊντανό