Υλικά:
- Μισό κιλό σαλιγκάρια
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 300 γρ. μυρώνια
- 500 γρ. σταμναγκάθι
- 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ ματσάκι μάραθο
- ½ ματσάκι άνιθο
- 1 λεμόνι
- 1 μοσχολεμονο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε
και στραγγίζουμε το σταμναγκάθι και τα μυρώνια . Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τα ζεματάμε
για πέντε λεπτά για να ξεπικρίσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά. Σε μια άλλη
κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα φρέσκα
μυρωδικά ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα χορταρικά και
τα σαλιγκάρια , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δυο ποτήρια ζεστό νερό και τα αφήνουμε
να βράσουν για είκοσι λεπτά . Λίγο πριν
κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε
τους χυμούς του λεμονιού και του μοσχολέμονου , ανακατεύουμε ελαφρά ,
σβήνουμε αμέσως τη φωτιά και τα αφήνουμε να δέσουν για δέκα λεπτά πριν τα
σερβίρουμε.