Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Χαλκιδική - Πυργαδίκια : Η ταβέρνα «Αφθόνη»

Η ταβέρνα «Αφθόνη» της Δέσποινας και του  Στρατή Στρατηγάκη βρίσκεται στα Πυργαδίκια της Χαλκιδικής , ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό , που καταλήγει  στην αγκαλιά του Σιγγιτικού κόλπου. Όλα εδώ θα τα βρείτε σε αφθονία ………… φρέσκα ψάρια μικρά και μεγάλα για τους λάτρεις του είδους,  τα μοναδικά μύδια Ολυμπιάδας αλλά να τα  προτιμήσετε τηγανητά είναι νοστιμότατα και πολύ ζουμερά , υπέροχες γαρίδες σαγανάκι μαγειρεμένες με φρέσκια ντομάτα , πιπεριές και φρεσκοκομμένο τζίτζερ  ενώ η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι  η γούνα μπακαλιάρου  στα κάρβουνα . Οπωσδήποτε  να ζητήσετε από την κ Δέσποινα να σας τηγανίσει κολοκυθάκια που τα κόβει εκείνη την ώρα από τον κήπο της, θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας !!!! Το service  πολύ φιλόξενο ενώ  οι τιμές του  λογικότατες , για ένα γεύμα δυο ατόμων μαζί με το ποτό πληρώσαμε 40 ευρώ .Στο τέλος ο Γιώργος ο γιος της κ Δέσποινας μας προσέφερε για επιδόρπιο  χαλβά της ρίνας και κορμό-σαλάμι με συνοδεία  παγωτού.  



TIPS :   Πρώτη φορά δοκίμασα  εδώ στα Πυργαδίκια  το ούζο «ΚΟΚΚΟΡΑ» και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις , γλυκόπιοτο και αυθεντικό . Από την ποτοποιία Θεσσαλονίκης .


 









Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΘΗΝΑ : Το «Jackson Hall» δεν άντεξε κι αυτό στη κρίση !!!!!



Info :  Ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας όπου τρώγαμε το καλύτερο αμερικάνικο χάμπουργκερ  το «Jackson Hall» στην οδό Μηλιώνη 4  στο Κολωνάκι έχει πλέον κατεβάσει ρολά !!!!  Σύμφωνα με τις πληροφορίες  του Βήματος, στο «Jackson Hall»  έχει ήδη γίνει κατάσχεση του εξοπλισμού, ο χώρος του παραμένει κενός, ενώ το μέλλον του μαγαζιού είναι αβέβαιο για το αν θα αγοραστεί ή θα επαναλειτουργήσει ποτέ ξανά.  Πολλά λέγονται, δεν ξέρουμε όμως ποιά είναι η αλήθεια. Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά. Άνθρωποι της περιοχής έλεγαν ότι το κατάστημα έβαλε «λουκέτο» γύρω στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Εικασίες πολλές. Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη.

ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ 

Τα ενοίκια στο Κολωνάκι είναι… εξωπραγματικά. It’s true!!!! Σε μια πτωχευμένη χώρα ένας επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει χιλιάδες ευρώ για μερικά μόλις τετραγωνικά. Τα τέλη στο Δήμο, οι δυσβάσταχτοι φόροι, το υπαλληλικό προσωπικό, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και οι πελάτες που όσο περνάει ο χρόνος λιγοστεύουν. Τα λουκέτα στα μαγαζιά, είτε είναι περισσότερο ή λιγότερο επώνυμα, στέλνουν κόσμο στην ανεργία. Κυρίως νέα παιδιά. Αν το Κολωνάκι όπου σε ένα μεγάλο βαθμό κινούνται άνθρωποι μιας ανώτερης οικονομικής τάξης παρουσίαζε αυτή την εικόνα, τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις σε άλλες γειτονιές της Αθήνας; Θα βάλουν όλοι λουκέτο; 


 






Νικήσιανη : Η ταβέρνα «Καστανιές» κάτω από τις βουνοπλαγιές του Παγγαίου σε υψόμετρο 500 μέτρων

Info : Σε μια προνομιακή τοποθεσία κάτω από τις κατάφυτες βουνοπλαγιές του Παγγαίου και σε υψόμετρο 500 μέτρων βρίσκεται η ταβέρνα «Καστανιές» με πανοραμική θέα προς τον κάμπο των Φιλίππων και της Δράμας. Η ταβέρνα  του κ Παρασχιάκου φτιαγμένη από ξύλο και λαξευμένη πέτρα σύμφωνα με την αρχιτεκτονική της περιοχής , έχει διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια το καλό της όνομα για τα εξαιρετικά ντόπια κρέατα που προσφέρει ( μπιφτέκι χωριάτικο , πανσέτες  ,χειροποίητο χοιρινό σουβλάκι , τσιγεροσαρμάς , λουκάνικα χωριάτικα , παϊδάκια γάλακτος που δύσκολα θα αντισταθείς στη γαργαλιστική μυρωδιά τους ) αλλά και τις λαχταριστές σούβλες με το μαστορικό ψήσιμο και την εξαίσια πετσούλα να τραγανίζει υπέροχα στο στόμα . Εμπνευσμένες τοπικές σπεσιαλιτέ από έμπειρα χέρια και με αγνές πρώτες ύλες θα σας συγκινήσουν αναμφισβήτητα , όπως τα σαρμαδούδια με τα μπάμπαλα , η πατλατζάνα με σκόρδο και φέτα ( τις αναφέρουμε σύμφωνα με την ντοπιολαλιά της περιοχής) , κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί , πατάτες γεμιστές , κολασμένο μπουγιουρντί και χειροποίητο τουρσί μελιτζάνα. Το ψωμί ξεχωρίζει κι αυτό γιατί είναι ζυμωτό χωριάτικο και ψημένο σε πέτρινο φούρνο. Καλή σας όρεξη

Tips :  Οι "Καστανιές" βρίσκονται περίπου ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωριό της Νικήσιανης , απέχουν 37 χιλιόμετρα από την Καβάλα και 24 χιλιόμετρα από τη Δράμα. Τις  Κυριακές και τα Σάββατα επειδή παρατηρείται ένας μεγάλος  συνωστισμός  καλό θα  ήταν  να κάνετε μια κράτηση  στα  παρακάτω  τηλέφωνα :  2592061817 & 6974824938.

 


      
      
          

 









Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Άνω Πόλη-Θεσσαλονίκης : Το ιστορικό καφενείο-ουζερί «Τσινάρι»

Στην  Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και στη περιοχή  Τσινάρι ( το όνομά της το πήρε  από την τουρκική λέξη çinar που σημαίνει πλάτανος) υπήρχε εκεί από πολύ παλιά (κάποιοι λένε από τα τέλη του 18ου αιώνα)  ένας πλάτανος που αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής και δίπλα ένα μικρό καφενείο που ονομαζόταν  «Τσινάρι». Ο ιδιοκτήτης του τότε   μαζί με τον  ναργιλέ κερνούσε  στους θαμώνες από ένα ούζο με  μεζέ .  Πέρασαν τα χρόνια ,  οι καταστροφικοί πόλεμοι και το ουζερί «Τσινάρι» όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε  αναλλοίωτο στην ίδια  ακριβώς θέση . Από το 1993  η ταβέρνα λειτουργεί με νέα διεύθυνση ενώ  το κτίριο έχει καταγραφεί από την αρχαιολογία ως διατηρητέο όπως και πολλά άλλα στην περιοχή.   Με το γαλάζιο που σε παραπέμπει σε νησί αλλά και το μπαλκονάκι επισκιασμένο από ακακίες και φλαμουριές το ουζερί «Τσινάρι» αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια μικρή όαση μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Σουτζουκάκια σμυρνέικα, χειροποίητα ντολμαδάκια, τζιγεροσαρμάδες, σαρδέλες ανοιχτές στην σχάρα, γαύρος σαγανάκι, παραδοσιακοί μπακαλιάροι και αλλά  θαλασσινά εδέσματα  είναι μερικοί  μόνο από τους λόγους που αξίζει να το επισκεφτείτε.