Στη πόλη Όσιγιεκ της Κροατίας που είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας , εκτιμούν ιδιαίτερα το ψάρι του γλυκού νερού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουζίνας τους .Εκείνο όμως που με έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο τρόπος του ψησίματος . Παίρνουν λοιπόν τον κυπρίνο Saran ή την πέστροφα pastrva και αφού τα καθαρίσουν τα ανοίγουν σε μορφή «γούνας» (όπως κάνουμε εμείς εδώ το σκουμπρί γούνα) τα περνάνε επάνω σε μια καλαμένια βέργα και τα τοποθετούν όρθια σε κυκλική διάταξη γύρω από τα αναμμένα κάρβουνα για να ψηθούν . Το κλασικό συνοδευτικό των ψαριών στη κουζίνα της Κροατίας είναι το blitva ένα τοπικό λάχανο και οι πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου