☛ Ο Ανδρέας Καμάριας γέννημα
θρέμμα της Καβάλας πήρε τις πρώτες γνώσεις μαγειρικής φοιτώντας στη σχολή "La
Maison De Gourmet" της Μαρίας Παπανικολάου .Τα πρώτα ολοκληρωμένα βήματα
στο χώρο της εστίασης τα έκανε στη γενέθλια πόλη δουλεύοντας στα εστιατόρια «Μπαχάρι»
του Αλέξανδρου Πούλου και «Art de Cuisine» του Δημήτρη Δοξάκη . Το 2010 με
την οικονομική κρίση προ των πυλών μεταναστεύει στο εξωτερικό για να εργαστεί ,
πρώτος σταθμός το «Rafters» Resort
στο Νιούπορτ της Ουαλίας , κατά
τη διάρκεια της παραμονής του εκεί αποφασίζει να στείλει το βιογραφικό του στα εστιατόρια
του κορυφαίου Βρεττανού chef Gordon
Ramsay . Τον προσλαμβάνουν στο «Bread Street Kitchen» ένα από τα πολλά εστιατόρια
του Γκόρντον Ράμσευ στο Λονδίνο με ανοιχτή κουζίνα και με μενού εμπνευσμένο από
τη διεθνή μαγειρική σκηνή. Η συνέχεια είναι εξ ίσου λαμπρή προσλαμβάνεται ως
chef de partie (υπεύθυνος τμήματος της κουζίνας) στο εστιατόριο «Pétrus» (βραβευμένο με αστέρι Michelin) του Gordon
Ramsay στη καρδιά του Knightsbridge στο
Λονδίνο. Το «Pétrus» προσφέρει μοντέρνα γαλλική κουζίνα χρησιμοποιώντας τα
καλύτερα εποχιακά υλικά και εκτελώντας τόσο κλασικές όσο και σύγχρονες
τεχνικές. Το 2019 επιστρέφει στην Ελλάδα
και αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου “Noell” στη Θεσσαλονίκη , ενώ το καλοκαίρι τον
βρίσκει να εργάζεται ως Head
chef στο «ΙΜΑΡΕΤ» . Από την Δευτέρα λοιπόν ο Ανδρέας Καμάριας αναλαμβάνει Head chef
στο εστιατόριο "Epicure" , χαιρόμαστε
ιδιαιτέρως γι’ αυτό και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο του
ξεκίνημα !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου