Κατ΄αρχάς : Η σκορπίνα είναι ένα τσαναμπέτικο ψάρι,
καθώς έχει πολλά κόκαλα και αγκάθια , αυτό όμως είναι που τη κάνει ξεχωριστή
και βγάζει απίστευτη νοστιμιά και γλύκα στο πιάτο.
Υλικά : 1 σκορπίνα περίπου στα 100-200 γρ. , μισό ποτήρι του τσαγιού ελαιόλαδο , 1 κρεμμύδι , 1 πιπεριά Φλωρίνης , μισό ματσάκι μαϊντανό , 1 σκελίδα σκόρδο , 1 ντομάτα τριμμένη , 4 ντοματίνια ολόκληρα , ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά , 200 γρ. κριθαράκι , αλάτι και πιπέρι .
Διαδικασία : Καθαρίζουμε
τις σκορπίνες και αφαιρούμαι με προσοχή το ραχιαίο αγκάθι και κάποια της
κεφαλής που έχουν δηλητήριο ☛ Σοτάρουμε στο τηγάνι μας
σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε την
ντομάτα, την πάπρικα και λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10΄.
Προσθέτουμε υγρά αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το βράσιμο, προσθέτοντας τη
μανέστρα το αλάτι και το πιπέρι ☛ Περίπου επτά λεπτά προτού
βράσει εντελώς η μανέστρα προσθέτουμε την σκορπίνα και τα ντοματίνια από πάνω
και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι σκεπασμένο ☛ Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε
το φαγάκι μας να ξεκουραστεί για 1-2 λεπτά , πασπαλίζουμε από πάνω με φρεσκοκομμένο
μαϊντανό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου