Τη
συνταγή «Τσιγαριαστά χόρτα με καβουρμά
Παγγαίου και αυγά» επιμελήθηκε και
εκτέλεσε ο executive chef Νίκος Φωτιάδης στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Kavala Tales of Taste» για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποιεί ο δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ .
Υλικά:
• 4 ροδέλες καβουρμά βοδινό
• 4 αυγά
• 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
• 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 2 πιπεριές πράσινες καυτερές ψιλοκομμένες
• 300γρ. χόρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ραδίκια, βλίτα, σπανάκι, ασκόλυμπρους, λαχανίδες, γλιστρίδα, ζοχούς ή ότι άλλο χόρτο είναι της εποχής
• μισό φλ. τσαγιού άνηθο
• 1/3 φλ. τσαγιού μαϊντανό
• 1/3 φλ. τσαγιού μάραθο
• πάπρικα
• αλάτι
• πιπέρι
Τρόπος παρασκευής :
Σε μια κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα χόρτα, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα, όσα είναι μεγάλα. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τις πιπεριές.
Αφήνουμε αρχικά να πιούν τα υγρά τους και στη συνέχεια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σαγανάκια, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τον καβουρμά, κάνουμε μια «φωλιά στο κέντρο των χορταρικών, σπάμε ένα αυγό μάτι στην λακουβίτσα και βάζουμε στον φούρνο, στους 180οC μέχρι να ψηθεί το αυγό και ο καβουρμάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου