Η δημιουργική ομάδα «Tinos Food Paths» παρουσίασε τις δράσεις της στην φετινή «Horeca» προσκεκλημένη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Gastronomy Forum της έκθεσης HORECA , η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης. Η παρουσίαση περιελάμβανε μαγειρική γλυκών και αλμυρών τηνιακών εδεσμάτων με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, προβολή video από την περσινή διοργάνωση των Tinos Food Paths και ομιλίες. Η ομάδα των Tinos Food Paths επιμελήθηκε τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις που προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους . Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα τηνιακά παστέλια πάνω σε φύλλα λεμονιάς καθώς και τα αμυγδαλωτά. Αντίστοιχα ενθουσίασαν τα δύο αλμυρά πιάτα, τα οποία είχαν για βάση τους το πρώτο την φάβα και το δεύτερο τα μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα σε συνδυασμό με πολλά τοπικά προϊόντα όπως άγρια αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη κ.α . Τα σημεία που τονίστηκαν στις ομιλίες των εκπροσώπων των Tinos Food Paths που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν:
• την προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης της Τήνου.
• τις συνέργιες που χτίζονται μεταξύ πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής.
• την σταδιακή εδραίωση της Τήνου ως γαστρονομικό προορισμό.
• την ενδυνάμωση του εθελοντισμού με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
• το κλίμα «γιορτής» που βιώνει όλο το νησί κατά την διάρκεια των δράσεων.
• Και βέβαια την ανοιχτή πρόσκληση όσων αγαπούν την γαστρονομία στο επόμενο Tinos Food Paths στις 13 Μαΐου 2019, στο νησί της Τήνου.
Πηγή : https://tinosecret.gr
Photos : Stathis Harpas
Αμυγδαλωτά Τήνου
|
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, αγκινάρα Τήνου , ντοματίνια
και βινεγκρέτ
|
Παστέλι Τηνιακό με μέλι
|
Φάβα με πράσο
|
Η δημιουργική ομάδα «Tinos Food Paths» |
Η επίσημη αγαπημένη της Τήνου η μπύρα ΝΗΣΟΣ
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου