Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μπουμπούνισαν τα καζάνια του τσίπουρου στη περιοχή της Καβάλας


Info Είναι τελικά ιεροτελεστία  η  απόσταξη και παρασκευή του σπιτικού τσίπουρου. Μπουμπούνισαν για τα καλά  τα καζάνια  στη περιοχή μας ,μαζευτήκαν όλοι οι φίλοι γύρω από τους άμβυκες , στρώθηκαν τα τραπέζια , οι μεζέδες τσιτσίριζαν στα κάρβουνα  και η ποντιακή λύρα και το  ταμπούρλο  συνόδευαν τους χορευτές της βραδιάς. Το γλέντι άναψε για τα καλά και το  ζεστό ποτό (40 βαθμούς αλκοόλ) έτρεχε σταγόνα σταγόνα από το χωνί . Και του χρόνου παιδιά  καλές τσιπουροκατανύξεις !!!!!!

Tsipouro (Greek: τσίπουρο) is a pomace brandy from Greece and in particular Thessaly (Tsipouro Tyrnavou), Epirus, Macedonia, Mani Peninsula, and the island of Crete (where Cretans call it tsikoudia). Tsipouro is a strong distilled spirit containing 40-45% alcohol by volume and is produced from the pomace (the residue of the wine press). It comes in two types: pure and anise-flavored.


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου