☛ Οι φερέοικοι και κόχλοι των αρχαίων χρόνων , οι σαλιακοί του σήμερα ή σαλιγκάρια, όπως και να τα ονομάσουμε, αποτελούν μέρος της μεσογειακής διατροφής . Τα σαλιγκάρια είναι μια από τις αρχαιότερες γνωστές τροφές του ανθρώπου (ήδη από την 11η χιλιετία π.Χ.) οι Αρχαίοι Έλληνες τα επέλεγαν στη καθημερινή τους διατροφή γιατί τα θεωρούσαν υγιεινή τροφή . Το ίδιο έκαναν και οι Ρωμαίοι που κατέτασσαν τα σαλιγκάρια στις εκλεκτές τροφές . Στις αρχές του 19ου αιώνα οι Γάλλοι τα έβαλαν πρώτοι στη κουζίνα τους και στις περισσότερες Brasserie του Παρισιού . Στη Γαλλία σήμερα κυκλοφορούν με την ονομασία Escargot και τα μαγειρεύουν με σκόρδο, βούτυρο και μαϊντανό, τοποθετημένα μέσα στο καβούκι τους .Τα σαλιγκάρια λοιπόν αποτελούν αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες , ενώ συγκεντρώνει υψηλά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκω σαλιγκάρια στο μενού καβαλιώτικου μεζεδοπωλείου και δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη . Στο «Παραλιακό» ο Νίκος Χαραλαμπίδης ακολουθεί κατά πόδας τη γαλλική συνταγή και απογειώνει τη γεύση τους με σκορδοβούτυρο, μαϊντανό, και μυρωδικά !!!
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017
Μεζεδοπωλείο – «Παραλιακόν» : Σαλιγκάρια γεμιστά με σκορδοβούτυρο και μυρωδικά
☛ Οι φερέοικοι και κόχλοι των αρχαίων χρόνων , οι σαλιακοί του σήμερα ή σαλιγκάρια, όπως και να τα ονομάσουμε, αποτελούν μέρος της μεσογειακής διατροφής . Τα σαλιγκάρια είναι μια από τις αρχαιότερες γνωστές τροφές του ανθρώπου (ήδη από την 11η χιλιετία π.Χ.) οι Αρχαίοι Έλληνες τα επέλεγαν στη καθημερινή τους διατροφή γιατί τα θεωρούσαν υγιεινή τροφή . Το ίδιο έκαναν και οι Ρωμαίοι που κατέτασσαν τα σαλιγκάρια στις εκλεκτές τροφές . Στις αρχές του 19ου αιώνα οι Γάλλοι τα έβαλαν πρώτοι στη κουζίνα τους και στις περισσότερες Brasserie του Παρισιού . Στη Γαλλία σήμερα κυκλοφορούν με την ονομασία Escargot και τα μαγειρεύουν με σκόρδο, βούτυρο και μαϊντανό, τοποθετημένα μέσα στο καβούκι τους .Τα σαλιγκάρια λοιπόν αποτελούν αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες , ενώ συγκεντρώνει υψηλά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκω σαλιγκάρια στο μενού καβαλιώτικου μεζεδοπωλείου και δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη . Στο «Παραλιακό» ο Νίκος Χαραλαμπίδης ακολουθεί κατά πόδας τη γαλλική συνταγή και απογειώνει τη γεύση τους με σκορδοβούτυρο, μαϊντανό, και μυρωδικά !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου