☛ Το
έδειξαν όλες οι έρευνες ότι είμαστε λαός της κρεατοφαγίας αφού ο Έλληνας καταναλώνει
κάθε χρόνο 100 κιλά κρέας . Η Μέκκα της σπαλομπριζόλας και της χοιρινής στη
πόλη της Καβάλας ύστερα από πολύμηνη δοκιμασία θεωρώ πως είναι το μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» του Νίκου Χαραλαμπίδη. Αιτιολογώ τη γνώμη μου λοιπόν , ο Νίκος
αγοράζει μόνο ποιοτικό ελληνικό κρέας , οι μπριζόλες του είναι τρυφερές και τεράστιες (ξεπερνούν το μισό κιλό) . Τις ψήνει
με περισσή μαεστρία , το κρέας κρατάει όλους τους χυμούς του κατά τη διάρκεια του ψησίματος και δεν ξεραίνεται
.Στις σερβίρει σε ξύλινο νταμπλά τρυφερές και ζουμερές , είναι τόσο γενναιόδωρη
η μερίδα του που μπορούν να χορτάσουν κάλλιστα και δυο άτομα . Μην παρασυρθείς όμως από τα ορεκτικά και δεν δώσεις σημασία
στο κυρίως πιάτο γιατί θα το μετανιώσεις πικρά!!!!
Κυριακή 30 Απριλίου 2017
«Τσαλαπετεινός» : Ανέδειξε το burger στη πόλη της Καβάλας !!!!
☛ Τα τελευταία χρόνια στη πόλη της Καβάλας το burger τείνει πλέον να γίνει τάση και έμπνευση
. Μια αμαρτωλή ηδονή που συγκεντρώνει δυνατές συγκινήσεις σε ένα τόσο μικρό
ψωμάκι brioche :
το κρέας, το τυρί , οι πατάτες, τα λαχανικά , οι σος!!! .Τι είναι αυτό
που κάνει να ξεχωρίζει το Bar restaurant «Τσαλαπετεινός» από τα υπόλοιπα μαγαζιά στον γευστικό
χάρτη της Καβάλας ; Μα η αγάπη του για το burger , η αγνότητα των υλικών που χρησιμοποιεί ,
αλλά κυρίως ο σεβασμός προς τους πελάτες. Ο Τσαλαπετεινός λοιπόν
“ανακαίνισε” και ανέδειξε το burger στη πόλη της Καβάλας , το έκανε αληθινό, ξεχωριστό ,
μυρωδάτο , και ζυμωμένο με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά που έχει μέσα το απαραίτητο
λιπάκι . Το burger
μέσα σε brioche , συνοδεύουν
τραγανές καλοτηγανισμένες πατάτες , cheddar , crispy bacon , φρέσκα λαχανικά και η απίθανη καπνιστή σος Jack Daniels που προσδίδει στο burger μια δόση ίντριγκας !!! Τι άλλο να
ζητήσεις……ε καλά……όποιος είναι μερακλής ζητάει ευγενικά να του φέρουν και το tabasco για πιο spicy γεύση
!!!!
Παρασκευή 21 Απριλίου 2017
Βόλος - Νέα Ιωνία : Στο τσιπουράδικο του Δεμίρη
INFO : Στη Νέα Ιωνία την εργατική συνοικία
του Βόλου άνοιξαν τα πρώτα τσιπουράδικα πριν από 90 περίπου χρόνια με τον
ερχομό των ξεριζωμένων προσφύγων από τα άγια χώματα της Ιώνιας , η οποία
σήμερα αποτελεί γαστρονομικό προορισμό. Εκεί λοιπόν βρίσκεται το
καφενείο-τσιπουράδικο του Δεμίρη που για περισσότερο από είκοσι χρόνια τιμάει
τους θαλασσινούς μεζέδες . Θα σας τρατάρει λοιπόν τους πιο απίθανους
μεζέδες και όλη την περίεργη πραμάτεια του βυθού , τις περισσότερες φορές
βέβαια βουτάει και ο ίδιος για να τους βγάλει. Κρατήστε λοιπόν την
.......αναπνοή σας και δείτε τι μπορείτε να δοκιμάσετε στου Δεμίρη
. Θαλάσσιες ανεμώνες (κολιτσιάνους) στο τηγάνι , ολιούς
χταποδίσιους, γαρίδες , αβγά χταποδιού ή καλαμαριού, άγρια στρείδια, φούσκες,
κρίταμα και τσιτσίραβλα. Το κάθε 25άρι με μεζέ κοστίζει 3,5 ευρώ , οι
ετικέτες στα τσίπουρα είναι αμέτρητες και η επιλογή δική σας , τα
περισσότερα όμως είναι από τον θεσσαλικό αμπελώνα .
TIPS : Τσιπουράδικο Δεμίρης στη Νέα Ιωνία του Βόλου Εφραιμίδου 23, ΤΗΛ: 24210-65559