Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» : Δοκιμάζουμε παέγια θαλασσινών με συνταγή Καταλονίας !!!



Η Παέγια  (Paella)  είναι ίσως το διασημότερο φαγητό της Ισπανίας  και οφείλει την  ύπαρξη της στους Μαυριτανούς  οι όποιοι όταν  την κατέλαβαν , σύστησαν το ρύζι στην Ιβηρική χερσόνησο . Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για μια συνταγή με αραβικές καταβολές, αλλά υπάρχει και άλλη μια  εκδοχή που διατείνεται ότι η παέγια προέρχεται από την περιοχή της ανατολικής Ισπανίας  όπου υπάρχει μια μεγάλη λιμνοθάλασσα η Albufera στην οποία φυτρώνει εύκολα το ρύζι. Αυτή τη φορά ο Νίκος Χαραλαμπίδης chef  του μεζεδοπωλείου “Παραλιακόν”  μας έφτιαξε μια διαφορετική παέγια θαλασσινών  όπως  την μαγειρεύουν στη περιοχή της Καταλονίας . Πήρε το ιδανικό σκεύος γι’ αυτήν την περίσταση την  «παεγιέρα» (είναι το ισπανικό γουόκ κατάλληλο για να μαγειρέψετε την παέγια σας )  τοποθέτησε μέσα τα φρεσκότατα υλικά του γαρίδες , μύδια, φέτες καλαμαριού, όστρακα μαζί με πιπεριές πράσινες , φλωρίνης και τα μπαχαρικά  και δημιούργησε μια ονειρική παέγια γεμάτη ερεθιστικές υφές και απίθανα  χρώματα!!! Την σέρβιρε μέσα στο σκεύος της , τη τοποθέτησε το στο κέντρο του τραπεζιού να αναδείξει όλα τα πλούσια αρώματα της  και άφησε τον κάθε καλεσμένο να σερβιριστεί .   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου