Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Χίος : O εμπνευσμένος chef Γιάννης Λινός δημιουργεί στο «Χότζα» ασυναγώνιστα πιάτα !!!

Info : Ο «Χότζας» είναι  η παλαιότερη  ταβέρνα της Χίου , δημιουργήθηκε το 1882  όταν ακόμη το νησί ήταν υπό τουρκική διοίκηση . Όλα αυτά τα χρόνια ο «Χότζας»  συνεχίζει την παράδοση του καλού φαγητού και της διαφορετικότητας των γεύσεων , διατηρώντας αναλλοίωτες τις σπουδαίες συνταγές που του εμπιστεύτηκαν οι παππούδες του. Στη κουζίνα μεγαλουργεί ένας εμπνευσμένος chef o Γιάννης Λινός που ξέρει να δημιουργεί με το μεράκι, την τέχνη του και την ατελείωτη αγάπη για τη μαγειρική σπουδαία πιάτα που θα  ευφράνουν τον ουρανίσκο σας !!!  Στο πλούσιο κατάλογο με τις  παραδοσιακές γεύσεις υπάρχει μια ιδιαίτερη έμφαση στη Πολίτικη κουζίνα με πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, όπως η πικάντικη  παστουρμαδόπιτα , το πολίτικο μπουρέκι , το ονειρικό χουνκιάρ μπεγιεντί (πουρές μελιτζάνας με μοσχαρίσιο κρέας), το πιάτο-έκπληξη με τα απίθανα αρώματα ριζότο ανατολής με συκωτάκια πουλιών και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Αν όμως θέλετε το πιάτο σας να αναδύει αρώματα της γαστρονομίας του  νησιού  τότε πρέπει να δοκιμάσετε τα χερίσια μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας  και κομμάτια ψαχνού από κόκορα, τα χιώτικα λουκάνικα και το διάσημο τυρί  μαστέλο  ψημένο στα κάρβουνα με συνοδεία μαρμελάδας σύκου ή φράουλας . Αν πάλι είστε κατά συνείδηση vegetarian μια και η  χορτοφαγία τα τελευταία χρόνια στη πατρίδα μας κερδίζει επίπεδα και ολοένα  περισσότερους  οπαδούς , έχει και για σας  ο chef τα αντίστοιχα πιάτα στο menu ,  μαραθοκεφτέδες με φρέσκια σάλτσα ντομάτας , ρεβίθια λεμονάτα με κουρκουμά , σπαγγέτι με ντοματίνια και άγρια ρόκα , χορτόπιτα με μανιτάρια σε φύλλο κανταΐφι , τυροκεφτέδες με μαστίχα , σπανακόπιτα με ανθότυρο, μανιτάρια και κολοκυθόσπορο ,λαχανοντολμάδες , λαχανόριζο με περγαμόντο , μανιταρόπιτα με φαγόπυρο σε φύλλο κρούστας πασπαλισμένο με σουσάμι και μαυροκούκι ,ντολμαδάκια γιαλαντζί , ρεβυθοκεφτέδες με κύμινο σε αραβική πίτα με φρέσκια σαλάτα και σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με δυόσμο . Καλή σας όρεξη !!!

 




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου