Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Καβάλα : Δοκιμάζουμε Βασιλικά καβούρια (Red King crabs)



Τα Βασιλικά καβούρια (Red King crabs) είναι ένας εξαιρετικός μεζές , ένα μοναδικό έδεσμα που ξεχωρίζει για τις  λεπτές ντελικάτες γεύσεις του και την ανυπέρβλητη γλυκύτητα της λευκής σάρκας του  .Μαγειρεύονται  με πολλούς τρόπους  όπως  α λ’ αμερικέν, σούπα, ψητά ,στη σχάρα κα . Εμείς προτιμήσαμε τον τελευταίο τρόπο , τα αφήσαμε επάνω στο grill για δέκα περίπου λεπτά , και ο μεζές έτοιμος για σερβίρισμα . Προσοχή όμως γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, θα χάσουν τις θρεπτικές τους ουσίες και τη φυσική  νοστιμιά τους. Η  σάρκα των Βασιλικών καβουριών  είναι εκλεκτή και εύγευστη , μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος τους , η πρώτη φουρνιά σερβιρίστηκε με  λιωμένο βούτυρο, και η δεύτερη με μια σάλτσα θαλασσινών και διαφόρων μπαχαρικών . Να σημειώσουμε εδώ πως τα Βασιλικά καβούρια  είναι χαμηλά σε κορεσμένα λίπη και θερμίδες. Όμως έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από τα ψάρια αλλά μικρότερα από το κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι). ( Η γευστική δοκιμή έγινε στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» της Καβάλας , Νοέμβριος 2017














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου