Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Δοκιμάζουμε παλαιωμένα burger από κρέας ξηράς ωρίμανσης 55 ημερών δια χειρός Άρη Αμαραντίδη




Burger ένα πολυαγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και ειδικά της νεολαίας , καμιά φορά γίνεται και …..κυριλέ όταν η πρώτη υλη του προέρχεται από κρέας  ξηράς ωρίμανσης ( Dry aged ) δυο μηνών και βαλε !!!!  Εν προκειμένω τα burger του κρεοπώλη Άρη Αμαραντίδη ήταν από κρέας ξηράς ωρίμανσης 55 ημερών της γαλλικής ράτσας βοοειδών "Limousine" που εκτρέφει στη φάρμα του στα ορεινά του νομού Δράμας  . Τα Burger που έφτιαξε ο Άρης Αμαραντίδης είχαν  μια συμπυκνωμένη νοστιμιά  , ελάχιστη υγρασία  στο εσωτερικό  τους και  ήταν αρκούντως λιπαρά . Το κρέας ανέδυε την χαρακτηριστική  μυρωδιά της ωρίμανσης  του καθώς και πλούσια αρώματα ξηρών καρπών . Ο chef  Βενέτης Κυρλής του «Tsalapeteinos Urban Farm» μας  τα έψησε medium rare για να αναδείξουν τη  γεύση  τους  και  απέφυγε τις  πολυπλοκότητες  προσθέτοντας μόνο τυρί 
 cheddar και ντομάτα (27/8/2018)

 













2 σχόλια:

  1. Πραγματικά αξίζει ένα μεγάλο ... ΜΠΡΑΒΟ στον αγαπητό Στάθη που εκτός από ... εραστής των γεύσεων, είναι και ένας από αυτούς που ασχολούνται ιδιαίτερα με τη διατροφή και τη γαστρονομία. Του εύχομαι να συνεχίσει να καταγράφει και ν αναδεικνύει όσα πραγματικά αξίζουν στο χώρο αυτό , γιατί έτσι συμβάλει και στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μας κι όχι μόνο για την ανάπτυξη του γαστριμαργικού πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή