Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δοκιμάζουμε την απαστερίωτη και διπλής ζύμωσης μπύρα «Στάλα» από την Ζυθοποιία Ηπείρου


WHO IS WHO : Στο Ροδοτόπι ένα μικρό χωριό περίπου 11 χλμ από τα Ιωάννινα, τρεις νέοι η Άννυ Ζώη , ο Σάκης Δόσης και ο Αλέξανδρος Ντάφλος , δημιούργησαν  το 2014  την πρώτη  μικροζυθοποιία της Ηπείρου  .  Όλες οι μπίρες της Ζυθοποιίας Ηπείρου με τον διακριτικό τίτλο "Στάλα"είναι απαστερίωτες , αφιλτράριστες και διπλής ζύμωσης. Ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι, επιτρέποντας στις μπίρες να συνεχίσουν να ζυμώνονται και να ωριμάζουν .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Στάλα είναι μια Pale ale  απαστερίωτη , αφιλτράριστη και διπλής ζύμωσης μπύρα που διακρίνεται για τα  υψηλά αρώματα λυκίσκου, τους  απαλούς  τόνους  εσπεριδοειδών  και βερίκοκου  . Ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι και συνεχίζει να ζυμώνει, να ωριμάζει και να παράγει διοξείδιο του άνθρακα με τελείως φυσικό τρόπο. Έτσι η μπίρα έχει μια πιο γεμάτη αίσθηση και γεύση. Περιέχει όλες τις πρωτεΐνες από την βύνη και όλα τα αιθέρια έλαια από τους λυκίσκους και αυτό γιατί το «σώμα» της δεν έχει αφαιρεθεί. Αλκοόλ 5% . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-10°C .

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Στάλα  συνοδεύει ιδανικά  burgers , fish and chips (άλλο ένα υπέροχο συνοδευτικό)  , κρεατόπιτα , τυρί cheddar και  θαλασσινά. Cheers !!!
  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου