WHO IS WHO : Στο Ροδοτόπι ένα μικρό χωριό περίπου 11 χλμ από τα Ιωάννινα, τρεις νέοι η Άννυ
Ζώη , ο Σάκης Δόσης και ο Αλέξανδρος Ντάφλος , δημιούργησαν το 2014 την πρώτη μικροζυθοποιία
της Ηπείρου. Όλες οι μπίρες της Ζυθοποιίας Ηπείρου με τον διακριτικό τίτλο
"Στάλα" είναι απαστερίωτες , αφιλτράριστες και διπλής ζύμωσης.
Ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι, επιτρέποντας
στις μπίρες να συνεχίσουν να ζυμώνονται και να ωριμάζουν .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Στάλα είναι μια Strong Ale , αφιλτράριστη , απαστερίωτη , διπλοζύμωτη και χειροποίητη μπύρα περιορισμένης παραγωγής . Διακρίνεται
για τα αρώματα καραμέλας, ψωμιού, εσπεριδοειδών και μπανάνας .
Κι εδώ ένα μικρό ποσοστό ζωντανής
μαγιάς παραμένει στο μπουκάλι και συνεχίζει να ζυμώνει, να ωριμάζει
και να παράγει διοξείδιο του άνθρακα με τελείως φυσικό τρόπο. Έτσι
η μπίρα έχει μια πιο γεμάτη αίσθηση και γεύση. Περιέχει όλες τις
πρωτεΐνες από την βύνη και όλα τα αιθέρια έλαια από τους λυκίσκους
και αυτό γιατί το «σώμα» της δεν έχει αφαιρεθεί. Αλκοόλ 6,5%. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-9°C .
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Στάλα Strong Ale συνοδεύει ιδανικά πιάτα με έντονες γεύσεις όπως το ψητό βοδινό ,
το αρνάκι στο φούρνο και το κυνήγι. Cheers !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου