Τo Βερολίνο αγαπητοί μου φίλοι είναι σε θέση να προσφέρει έντονες γευστικές
απολαύσεις , σε γενικές γραμμές
μάλιστα το φαγητό είναι φθηνό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί
κάποιος να ξοδέψει πολλά χρήματα αν το επιθυμεί . Από τα 7.000 εστιατόρια του
Βερολίνου το 60% είναι με ξένη κουζίνα. Όσον αφορά την τοπική
κουζίνα, πολλοί θεωρούν τις βερολινέζικες συνταγές λίγο βαριές και δεν έχουν άδικο αν λάβουμε υπόψη τις
πλούσιες σάλτσες με τις οποίες λατρεύουν να καλύπτουν τα λιπαρά κρέατα, τα
χειροποίητα ζυμαρικά και τα ποταμίσια
ψάρια. Έτσι λοιπόν τα φαγητά τους είναι νόστιμα αλλά ιδιαίτερα θερμιδοφόρα
γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς στη Γερμανία και οι
θερμοκρασίες που επικρατούν πολύ χαμηλές . Το ξινό λάχανο (Sauerkraut) είναι μια
σπεσιαλιτέ της γερμανικής κουζίνας, παρασκευάζεται από λάχανο με ξίδι και
συνδυάζεται αρμόνικα με το λουκάνικο ( wurst) και το χοιρινό
κότσι (Schweinshaxe). Τα Κνέντελ (Knodel) είναι άλλη μια σπεσιαλιτέ διαδεδομένη σε όλη
τη Γερμανία, πρόκειται για ένα είδος μεγάλων πατατοκεφτέδων που γίνονται από
τριμμένες πατάτες, ψίχα ψωμιού και χοιρινό λίπος και σερβίρονται συνήθως μαζί
με κάλμπσαχσε (Kalbshashse) που είναι τα μοσχαρίσια κότσια
και Schweinenbrate (χοιρινό κρέας). Αν θα θέλατε κάτι πιο ελαφρύ θα
σας προτείναμε να δοκιμάστε το άουφλαουφ ένα εξαιρετικό ογκραντέν ζυμαρικών ,
το μάουλτασεν που είναι χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά με συνοδεία καφέ σάλτσας , και τα ζουμερά καφεδάκια Konigsberger Klopse με λεμονάτη σάλτσα και κάππαρη .
Θα λατρέψετε
το street food στο Βερολίνο
Τα τελευταία χρόνια η σκηνή του street food στους
δρόμους του Βερολίνου βρίσκεται σε μια γαστρονομική αναγέννηση , θα
την λατρέψετε εσείς οι ψαγμένοι
γευσιγνώστες γιατί προσφέρει πέρα από
τις παραδοσιακές γερμανικές σπεσιαλιτέ
και γευστικές απολαύσεις από τις κουζίνες όλου
του κόσμου . Αυτό σας το
εγγυώνται οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες από όλο τον κόσμο (που
μπορεί να μην έχουν βραβευτεί με κάποιο
αστέρι Michelin) αλλά θα σας
προσφέρουν εξωτικές γεύσεις χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας , ανταμοιβή τους τα επιφωνήματα
θαυμασμού και τα χαμόγελα των περαστικών που δοκιμάζουν τις γευστικές
δημιουργίες τους . Η γερμανική κουζίνα είναι βαριά αλλά νόστιμη ( χοιρινό
κότσι, σνίτσελ, κέρυβουρστ) , επιβάλλεται όμως να είναι θερμιδοφόρα γιατί
ο χειμώνας εδώ είναι βαρύς . Αν βέβαια
προτιμάτε το βιολογικό φαγητό τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα “Wittys” για να
δοκιμάστε το νοστιμότατο currywurst με ή χωρίς το φυσικό του περίβλημα. Εδώ όλες οι
σάλτσες και τα λαχανικά είναι βιολογικής
παραγωγής , ενώ χρησιμοποιείται και λάδι καρύδας . Στο “Witty's” μπορείτε να
απολαύσετε ένα νόστιμο currywurst χωρίς καμία τύψη
!!! Υπάρχει όμως και η βερολινέζικη
γαστρονομική αγορά Market Halle Neun (Eisenbahnstrasse
42/43, ) που βρίσκεται στο Kreuzberg , εδώ λοιπόν
κάθε πέμπτη διοργανώνεται το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της πόλης με
τίτλο « Street food Thursdays » όπου προσφέρουν νοστιμιές του δρόμου από όλο τον κόσμο, σε
χαμηλές τιμές. Κάθε πέμπτη έως και 5000 άτομα περνούν
από την Markt halle Neun , ενώ πρόσφατα
ψηφίστηκε ως ένα από τα πιο καυτά σημεία φαγητού σε ολόκληρη τη χώρα !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου