Η συνταγή του chef Βενέτη Κυρλή
(Tsalapeteinos Urban Farm) ήταν άκρως δελεαστική και ιδιαίτερη . Ο τόνος που βρήκε
ήταν φρεσκότατος δεν ήθελε πολύ ψήσιμο και αποφάσισε να τον ψήσει rare , τον τοποθέτησε
στη καυτή γκριλιέρα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά έτσι ώστε να μην
στεγνώσει και να διατηρηθεί η εσωτερική του σάρκα ζουμερή , κόκκινη και
λαχταριστή !!! Ήταν ένα εξαιρετικά απλό πιάτο, υγιεινό, ελαφρύ , με ισορροπημένες γεύσεις . O τόνος στην υφή και την εμφάνιση του θύμιζε
περισσότερο ταλιάτα μόσχου , αυτό βέβαια
δεν μείωνε σε τίποτα την απύθμενη νοστιμιά που έβγαζε !!! Το συνοδευτικό του πιάτου
ήταν η σάλτσα τσιμιτσούρι , μια νόστιμη
σάλτσα που συναντάμε σε όλες τις χώρες της Νοτίου Αμερικής , κατάγεται όμως από
την Αργεντινή και συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά και τα ψάρια. Το τσιμιτσούρι έβγαζε απίστευτες γευστικές αιχμές , μοσχοβολούσε σκόρδο, ρίγανη και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου