INFO: Στην είσοδο του καινούριου λιμανιού στο Λιμένα της Θάσου και με θέα το απέραντο γαλάζιο
, ο Ντίνος και ο Θανάσης δυο νέοι άνθρωποι που υπηρετούν το χώρο της εστίασης με ιδιαίτερες
αξιώσεις , αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το εστιατόριο
«Namaste» ανεβάζοντας ένα επίπεδο
πιο πάνω τη θαλασσινή γαστρονομία. Μέσα
στη κουζίνα βρίσκεται ένας δημιουργικός μάγειρας ο Τάσος Εσιρπέογλου που εκτιμώ απεριόριστα μια και κατά το παρελθόν
έχω εισπράξει τα γαστρονομικά του αποτυπώματα (πως μπορώ να ξεχάσω τη σούπα και
το ψητό φιλέτο οξύρρυγχου ή το τηγανητό καλκάνι
επάνω σε φωλιά τσιγαριστών χόρτων) , άλλωστε η μαγειρική του τέχνη διακρίνεται
για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ,τη
φινέτσα και την ελληνικότητα της . Το menou του «Namaste» θα σας δυσκολέψει
στην επιλογή αφού το διακρίνει μια πληθωρικότητα , ξεχωρίζουν οι θαλασσινές γεύσεις
που είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού χωρίς όμως να υστερούν οι προτάσεις των
κρεατικών . Το αγαπημένο μου πιάτο είναι
το ριζότο με μελάνι σουπιάς και φλοίδες αυγοτάραχου, ένα εξαιρετικό και αιχμηρό
πιάτο που αναδεικνύει τα ελληνικά υλικά του με ένταση και πληρότητα. Ξεχώρισα τα λιόκαφτα σκουμπράκια
που κάθε μπουκιά σου προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία, την αχνιστή
πεσκανδρίτσα με λεμόνι , κάπαρη , κρασί και κουρκουμά ένα ξεχωριστό πιάτο με γεύσεις
και αρώματα. Όμως τα αχνιστά μύδια με γλυκάνισο , σκόρδο και μουστάρδα είναι ένα
πιάτο που έχει αγαπηθεί εδώ στο «Namaste» . Μου άρεσε το φαγητό εδώ , το ποτό, η
ατμόσφαιρα, αλλά κυρίως μου άρεσαν οι άνθρωποι και η ευγένεια τους . Με τον Τάσο
Εσιρπέογλου όμως δεν έχουμε τελειώσει , δώσαμε ραντεβού τις επόμενες ημέρες για να μας φτιάξει σεβίτσε σαρδέλας και ταλιάτα τόνου με φασόλια
μαυρομάτικα, χούμους και γκρεμολάτα ένα ιταλικό κοντιμέντο που δίνει στο πιάτο αιχμή
και συμπληρώνει αρωματικά τη νοστιμιά του
. Η κάβα είναι αρκούντως ενημερωμένη με αρκετές ελληνικές ετικέτες κρασιών τα οποία
οι έλληνες δεν επιλέγουν γιατί τα θεωρούν ακριβά και στρέφονται στη φτηνή λύση
του χύμα κρασιού και του ούζου , ευτυχώς που υπάρχουν και οι τουρίστες που δείχνουν
μια σαφή προτίμηση στα εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά . Για τους μερακλήδες υπάρχει
και το τουρκικό yeni raki που είναι ιδανικό για τα θαλασσινά .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου