Η ιστορία του : Η βιβλιογραφία αναφέρει ότι στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Κινέζοι έμποροι έφεραν στο λιμάνι της Γιοκοχάμα τα νούντλς και η πρώτη εκδοχή του πιάτου ονομαζόταν «σίνα σόμπα» (κινέζικα νούντλς) . Το πιάτο απογειώθηκε πραγματικά όταν οι στρατιώτες επέστρεψαν από τον δεύτερο σινοϊαπωνικό πόλεμο, με τους βετεράνους να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα κινέζικα πιάτα και έτσι τα καταστήματα άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια . Με την πάροδο των ετών, το ράμεν ξέφυγε από τις ρίζες του με την προσθήκη ιαπωνικών λαχανικών και καρυκευμάτων.
Τι είναι το ράμεν : Ένα πλήρες, λαχταριστό, comfort γεύμα μέσα σε ένα μπολ , πλούσιος ζωμός που μαγειρεύεται για ώρες, φρέσκα σταρένια νούντλς , ιδιαίτερα καρυκεύματα, φέτες τρυφερού ποσαρισμένου κρέατος και μελάτα αυγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου