Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ο πατέρας Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός τιμήθηκε με τον επίσημο τίτλο του «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2020 & 2021»



Ο Πατέρας Επιφάνιος, ο «αρχιμάγειρας» του Αγίου Όρους τιμήθηκε από τον οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB με τον ανώτατο τίτλο που υπάρχει για την ελληνική γαστρονομία σήμερα, αυτόν του επίσημου «Πρεσβευτή της Ελληνικής Γαστρονομίας® 2020 & 2021». Στο Άγιο Όρος συμπληρώνει κοντά πενήντα χρόνια στη Μονή της Αγίας Λαύρας, καλλιεργώντας αμπέλια, παράγοντας κρασί, και μαγειρεύοντας την αγιορείτικη κουζίνα. Το συγγραφικό του έργο με το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Όρους» έχει εκδοθεί και μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες, μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο παραδοσιακές αγιορείτικες συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο έχει συνδράμει και συνεχίζει μέχρι σήμερα, στη διάδοση των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γαστρονομίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την υψηλή της διατροφική αξία για τον άνθρωπο. Συμμετείχε φέτος και στα Culinary Olympics στη Βάδη – Βυρτεμβέργη της Γερμανίας ανάμεσα στους 2.000 σεφ. Ο Πατέρας Επιφάνιος, θα συμμετάσχει στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ, ανάμεσα στους υπόλοιπους επίσημους Πρεσβευτές της Ελληνικής και παγκόσμιας Γαστρονομίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηναίων, 19 Οκτωβρίου 2020 | Ambassadors of Taste Global Conference- Athens Greece. Εκεί θα έχουν συμμετοχή και οι καλύτεροι παραγωγοί της Ελλάδας και εστιάτορες του εξωτερικού, επίσης πιστοποιημένοι από τον οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB. Το γεγονός αυτό θα ενδυναμώσει το διαρκώς αυξανόμενο business network του οργανισμού, που λειτουργεί έξυπνα και αποτελεσματικά για την διάδοση της ελληνικής γεύσης παγκοσμίως. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου