Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

T-bone προβατίνας : Ένα γευστικό φετίχ από τα χέρια του Ανδρέα Σταυρίδη


H ελληνική προβατίνα φίλοι μου συναγωνίζεται επάξια ένα καλοαναθρεμμένο Black Angus , όταν ειδικά την ψήνεις  στη σχάρα είναι θεϊκό το κρέας της . Tο κατάλαβα Ανδρέα Σταυρίδη (από τους κορυφαίους κρεοτέχνες της Ελλάδας, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Νέα Σκοπιά Σερρών) πως επιλέγεις τις κορυφαίες προβατίνες από τον κατάλληλο παραγωγό και τις αφήνεις να ωριμάσουν σωστά για ένα χρονικό διάστημα. Αλήθεια έχετε δοκιμάσει ποτέ T-bone προβατίνας  στη θράκα  από τα χεράκια του Ανδρέα ; αν όχι σας συμβουλεύουμε να το πράξετε άμεσα . Έψησε τα T-bone για 5 έως 6 λεπτά σε κάθε πλευρά , και στη συνέχεια τα άφησε να  ξεκουραστούν στο πιάτο για μερικά λεπτά . Εξαιρετική  νοστιμιά με υπέροχο ενδομυϊκό λίπος που μας έδινε βουτυρένιες υφές , τροφαντή σάρκα και απίθανες γευστικές αιχμές . Για την ιστορία να σας πω ότι το T-bone προβατίνας  προέρχεται από τη σέλα του αρνιού, ακριβώς στο πάνω μέρος της πλάτης , ο Ανδρέας το κόβει μαστορικά και το μετατρέπει σε ωραίες μικρές μπριζόλες !!!


*  Την άλλη φορά που θα πάμε στη ταβέρνα του Ανδρέα Σταυρίδη θα τον προτείνω να συνοδέψουμε τα T-bone προβατίνας  με μια δροσερή και απαλή gremolata (από μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο) που θα απογειώσει τη γεύση τους χωρίς να αποσπάσει την προσοχή μας  από τη φυσική γεύση του αρνιού . 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου