Πρώτα ο chef έβρασε για λίγο στη κατσαρόλα
το χταπόδι με τζίτζερ , άγαρ άγαρ (είναι
η ζελατίνη της φύσης) για να το ζελετοποιήσει και μερικά βότανα τα οποία δεν μας
αποκάλυψε . Στη συνέχεια το έκοψε σε πολύ λεπτές φέτες και το σέρβιρε στο πιάτο
με φρέσκο βασιλικό και κρεμμύδι , πρόσθεσε φρουτώδες
ελαιόλαδο με ήπιους τόνους πικρής και πικάντικης γεύσης , μικρά κομμάτια
ντομάτας και χαρουπόμελο . Ήταν ένα αναζωογονητικό
πιάτο με φινέτσα και γευστικό ενδιαφέρον , είχε αιχμηρές ισορροπίες και εξαίσιες υφές ,
η λευκή σάρκα του χταποδιού με τις μοβ ραβδώσεις της ήταν τροφαντή και γλυκοφάγωτη
. Chef πάντα τέτοια !!!
PS : Το καρπάτσιο χταποδιού
"έδεσε" αρμονικά με το Θασίτικο ούζο «Ίσαλος» (αλκοόλ 42% vol ) ένα απόσταγμα με
έντονη προσωπικότητα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου