Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Καρπάτσιο χταποδιού : Το νέο πιάτο-μπιζουδάκι του chef Τάσου Εσιρπέογλου {Octopus Carpaccio by Tasos Esirpeoglou}


Πρώτα ο chef έβρασε για λίγο στη κατσαρόλα  το χταπόδι με τζίτζερ , άγαρ άγαρ (είναι η ζελατίνη της φύσης) για να το ζελετοποιήσει και μερικά βότανα τα οποία δεν μας αποκάλυψε . Στη συνέχεια το έκοψε σε πολύ λεπτές φέτες και το σέρβιρε στο πιάτο με φρέσκο βασιλικό και κρεμμύδι , πρόσθεσε φρουτώδες ελαιόλαδο με ήπιους τόνους πικρής και πικάντικης γεύσης , μικρά κομμάτια ντομάτας  και χαρουπόμελο . Ήταν ένα αναζωογονητικό πιάτο με φινέτσα και γευστικό ενδιαφέρον  , είχε αιχμηρές ισορροπίες και εξαίσιες υφές , η λευκή σάρκα του χταποδιού με τις μοβ ραβδώσεις της ήταν τροφαντή και γλυκοφάγωτη . Chef πάντα τέτοια !!!

PS : Το καρπάτσιο χταποδιού "έδεσε" αρμονικά με το Θασίτικο ούζο «Ίσαλος» (αλκοόλ 42% vol ) ένα απόσταγμα με έντονη προσωπικότητα .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου