H Tomahawk για όσους δεν γνωρίζουν είναι η επική μπριζόλα με το απογυμνωμένο
κόκκαλο στην άκρη της που θυμίζει χαρακτηριστικά το τσεκούρι τόμαχοκ των ιθαγενών
Ινδιάνων της Αμερικής και η συγκεκριμένη προέρχεται από γαλλικά βοοειδή
Charolaise. Ωρίμασε για 90 ημέρες αφού πρώτα ο Νίκος Κεχαγιάς την εμπότισε με
το χειροποίητο bourbon ουίσκι «Maker’s Mark» σε ειδικό ψυγείο Dry Aging το
οποίο λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα οικιακά ψυγεία . H σιτεμένη
Tomahawk αποκτά έτσι μεγαλύτερη γαστρονομική αξία γιατί το εσωτερικό της πλημμυρίζει
από μια γλυκιά τρυφερότητα και ισορροπημένη κρεάτινη γεύση .Ψήσαμε την Tomahawk
στη θράκα medium rare , την αφήσαμε να «ξεκουραστεί» δέκα λεπτά για να μεταφερθεί η θερμοκρασία
από το κόκκαλο στο υπόλοιπο κρέας επιτρέποντας το έτσι να παραμείνει ζουμερό
,τη κόψαμε σε φέτες και πασπαλίσαμε με ανθό αλατιού .Η μπριζόλα ήταν ασύλληπτη
σε τρυφερότητα , είχε βαθιές κρεάτινες γεύσεις, αρωματικές εντάσεις και απίθανες
γευστικές αιχμές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου