Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Wagyu beef : Άριστη ποιότητα κρέατος απο επίλεκτες ιαπωνικές αγελάδες !!!

Το Wagyu είναι το ιαπωνικό βόειο κρέας  και έχει μεγάλο κύρος στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου , αυτή η σύνθετη λέξη αποτελείται από το Wa ( που σημαίνει Ιαπωνικό) και το Gyu ( βόδι). Το κρέας του είναι χυμώδες , νόστιμο και έχει μια μαρμάρινη υφή , τα ζώα διαβιούν σε υψηλές συνθήκες σταβλισμού και τρέφονται με πολύ συγκεκριμένη διατροφή , σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.   Στα μοσχαράκια λοιπόν δίνουν την  καλύτερη ποιότητα τροφής όπως ρυζόμπυρα , καλαμπόκι, σόγια βιολογική , δημητριακά , καθόλου ιχθυάλευρα  και πίνουν μόνο φρέσκο καθαρό νερό. Σε πολλές περιπτώσεις  οι κτηνοτρόφοι τα κάνουν και μασάζ για να αποφύγουν τις μυϊκές κράμπες και να κρατήσουν έτσι το κρέας τους μαλακό . Στην ηλικία των 30 μηνών τα μοσχαράκια  Wagyu αποκτούν τις ειδικές ενδομυϊκές ραβδώσεις λίπους και είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Η Μονάδα εκτροφής των ιαπωνικών αγελάδων στη περιοχή της Μακεδονίας βρίσκεται στη Σκοπιά των Σερρών . Οι απανταχού γευσιγνώστες θεωρούν το κρέας Wagyu ως την υπέρτατη λιχουδιά, και αυτή τη στιγμή έχει τεράστια ζήτηση παγκοσμίως .

Το steak Wagyu είναι ένα από τα νοστιμότερα και ακριβότερα κρέατα στον κόσμο , αυτό βέβαια το οφείλει στο έντονο ενδομυϊκό λίπος που περιέχει το οποίο παράγει υψηλό ποσοστό ελαιούχων ακόρεστων λιπών, όπως τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που εξισορροπούν το αντίστοιχο ποσοστό των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, και ως εκ τούτου επιτρέπουν την μείωση της κακής χοληστερόλης και την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων. Άρα συνοψίζοντας το φιλέτο Wagyu είναι το «φάρμακο»  της καρδιάς μας .


* Steak , brisket και Burger Wagyu μπορείτε να βρείτε στη «Ταβέρνα του Ανδρέα» στη Σκοπιά Σερρών.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου