Info : Ήταν ένα ρουστίκ σάντουιτς με λεπτές αρμονίες και εξαίσιες εντάσεις , 100% ελληνικότατο , φτιαγμένο από εκλεκτές πρώτες ύλες της ελληνικής επικράτειας σε χειροποίητο ψωμάκι brioche. Αν ήμουν στον Αμερικανικό Νότο θα το αναζητούσα ως burger pulled lamb , επί το ελληνικότερο η ονομασία του είναι σάντουιτς με ξεψαχνισμένο κρέας αρνιού το οποίο μαγειρεύτηκε στον ζωμό του, με δάφνη, μπαχάρι και ινδικό κάρυ . Το τροφαντό αρνάκι ψήθηκε ιδανικά , το κρέας του ήταν τρυφερό και χυμώδες , ο Δημήτρης Παπαγιάννης (μαζί με τον βοηθό του τον Θανάση Λαγουδάρη ) κατάφεραν να εξαφανίσουν αυτήν την πρωτόγονη μυρωδιά του την λεγόμενη «αρνίλα» που για κάποιους θεωρείται απαγορευτική!!! Συνοδεύτηκε από χειροποίητη τυροκαυτερή με βολάκι Άνδρου , στραγγιστό γιαούρτι Καβάλας, φρέσκια ρίγανη και λάιμ . Εκείνο που έδωσε μια πραγματική ποπ γεύση στο burger ήταν το chutney από ψητή πιπεριά Φλωρίνης , λευκό ξύδι , ελαιόλαδο, ψητή τομάτα και ρεπανάκι κρουντιτ , το έκανε ακαταμάχητο. Δημήτρη Παπαγιάννη έτσι πάντα να μας ξαφνιάζεις ευχαρίστα με το «ανοιχτό μυαλό» σου !!!
* Ο Δημήτρης Παπαγιάννης εργάστηκε ως μάγειρας στην εστίαση της Καβάλας και της Θάσου ( “Φταπόδι” , “Τσαλαπετεινός” , “Κουτούκι του Σαρρή” , “Τσιπουράδικο Νέμεσις” ) . Αυτήν την εποχή συμμετέχει στα γυρίσματα του καινούργιου “Master chef 2021”που θa προβληθεί τη νέα χρονιά στο Star channel .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου