Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Burger pulled lamb : Η ελληνική εκδοχή του μπέργκερ από τον Δημήτρη Παπαγιάννη

Info : Ήταν ένα  ρουστίκ σάντουιτς με λεπτές αρμονίες και εξαίσιες εντάσεις , 100% ελληνικότατο , φτιαγμένο από  εκλεκτές πρώτες ύλες της ελληνικής επικράτειας σε χειροποίητο ψωμάκι brioche. Αν ήμουν  στον Αμερικανικό Νότο θα το αναζητούσα ως burger pulled lamb , επί το ελληνικότερο η ονομασία του είναι σάντουιτς με ξεψαχνισμένο κρέας αρνιού το οποίο μαγειρεύτηκε στον ζωμό του, με δάφνη, μπαχάρι και ινδικό κάρυ . Το τροφαντό αρνάκι ψήθηκε ιδανικά , το κρέας του ήταν  τρυφερό και χυμώδες , ο Δημήτρης Παπαγιάννης (μαζί με τον βοηθό του τον Θανάση Λαγουδάρη ) κατάφεραν να εξαφανίσουν αυτήν την πρωτόγονη μυρωδιά του την λεγόμενη «αρνίλα» που για κάποιους θεωρείται απαγορευτική!!!  Συνοδεύτηκε από χειροποίητη τυροκαυτερή με βολάκι Άνδρου , στραγγιστό γιαούρτι Καβάλας, φρέσκια ρίγανη και λάιμ . Εκείνο που έδωσε  μια  πραγματική ποπ γεύση στο burger  ήταν το chutney  από ψητή πιπεριά Φλωρίνης , λευκό ξύδι , ελαιόλαδο, ψητή τομάτα και ρεπανάκι κρουντιτ , το έκανε ακαταμάχητο. Δημήτρη Παπαγιάννη έτσι πάντα να μας ξαφνιάζεις ευχαρίστα με το «ανοιχτό μυαλό» σου !!!

*  Ο Δημήτρης  Παπαγιάννης εργάστηκε  ως μάγειρας στην εστίαση της Καβάλας και της Θάσου (  “Φταπόδι” , “Τσαλαπετεινός” ,  “Κουτούκι του Σαρρή” , “Τσιπουράδικο Νέμεσις” ) . Αυτήν την εποχή συμμετέχει στα γυρίσματα του καινούργιου “Master chef 2021”που θa προβληθεί  τη νέα χρονιά  στο Star channel .

 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου