Πέρα από τη σούπα μπόρς και τα ζυμαρικά
πελμένι , αξίζει ο κόπος να ψάξετε το κεφάλαιο κρεατοφαγία (που είναι πολύ εξελιγμένο)
στα εστιατόρια της Αγίας Πετρούπολης . Ένα από αυτά είναι το “Stroganoff Steak House” που βρίσκεται
στο κέντρο της πόλης , και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο steakάδικο σε όλη τη Ρωσία μια και η έκταση του ξεπερνά τα 1200 τ.μ. και το καθιστικό του μπορεί να φιλοξενήσει 450 άτομα . Στο χώρο κυριαρχούν
οι ρουστίκ πινελιές από φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το δέρμα που δίνουν μια ατμόσφαιρα
ζεστασιάς και φιλοξενίας, ενώ οι τοίχοι
είναι διακοσμημένοι με φωτογραφίες που δείχνουν σκηνές της καθημερινής ζωής
στην προ-επαναστατική Ρωσία . Το “Stroganoff Steak House”
πέρα από το πολύ καλά οργανωμένο «μενού κρέατος»
που διαθέτει , λαμβάνει σοβαρά υπόψη και το ενδιαφέρον των τουριστών για τα πιάτα της ρωσικής κουζίνας . Σήμερα δεν θα αναφερθώ σ’
αυτά (το έχω κάνει σε άλλο κείμενο του blog μου για την ρωσική κουζίνα http://newharpas.blogspot.com/2012/01/blog-post_05.html
) αλλά στο μενού κρέατος που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα «κλασικά κρέατα» - ταρτάρ
, μπιφτέκι μέχρι μπριζόλες φτιαγμένες από τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαρίσιου
κρέατος. Προχωρούν όμως ένα βήμα παραπάνω για να ικανοποιήσουν τους φανατικούς κρεατολάγνους
, steak ξηρής ωρίμανσης (η απόλυτη αμερικανιά) και ιαπωνικά φιλέτα Wagyu με την εξαίσια
μαρμάρινη υφή . Μια από τις πολύ καλές προτάσεις της κουζίνας είναι σίγουρα το διάσημο
μοσχαράκι Στρογκανόφ, ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της παγκόσμιας κουζίνας που
εδώ και αιώνες συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την ξεχωριστή γεύση του. Με
καταγωγή από τη Ρωσία του 19ου αιώνα , το πιάτο πήρε το όνομά του
προς τιμήν ενός κόμη ονόματι Πάβελ Στρογκανόφ . Τέλος η λίστα των κρασιών στο “Stroganoff Steak House”
είναι πλήρως οργανωμένη από τους
καλύτερους σομελιέ της χώρας , θα βρείτε λοιπόν εδώ εκλεκτά κρασιά από τη
Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια.
Tips : Διεύθυνση: 4, Konnogvardeyskiy Boulevard , Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00 - 23:00 , Σάββατο-Κυριακή : 10:00 - 23:00
, Τηλ: +7 (812) 314-55-14,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου