Κατ’ αρχάς : Χρώματα, ζωντάνια , αίγλη και φινέτσα από τα διάσπαρτα έργα τέχνης που υπάρχουν στο χώρο της χαρακτηρίζουν την αυλή του ξενοδοχείου “A for Art” ενός νεοκλασικού κτηρίου γαλλικής αρχιτεκτονικής που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής. Στη σκιά ενός αιωνόβιου πεύκου που η ζωη του ξεπερνά τα 170 χρόνια βρίσκεται το εστιατόριο «The Lost Sheep» , φέτος ανέλαβε την κουζίνα ο Γιάννης Μαρινόπουλος με την δημιουργική του ομάδα. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά με προσωπικότητα επιδραστική , είναι ο σεφ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημείο αναφοράς στο νησί της Θάσου για την κοσμοπολίτικη και ευφάνταστη κουζίνα του . Φρέσκες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς του νησιού και την ελληνική περιφέρεια , ψάρι και ιστορικές παρασκευές με βάση το κρέας που έχουνε χαρακτηρίσει τις μεσογειακές κουζίνες , βρίσκονται στην παλέτα του σεφ για να αποδοθούν μ’ ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο. Όλα λειτουργούν στο εστιατόριο άψογα , τα τραπέζια και τα σερβίτσια στρωμένα πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι απαραίτητη η κράτηση για να το επισκεφθείτε , κάποιες φορές η λίστα αναμονής ξεπερνά τη μια μέρα .
Το Amuse-bouche του chef :
Ο chef και η μπριγάδα του μας καλωσόρισαν μ’ ένα ταρτάκι από μελάνι σουπιάς, γαύρο μαρινάτο , αυγά βασιλικής ρέγκας και φιλέτο λεμονιού.
Το φαγητό του Μαρινόπουλου μπορεί να σας εμπνεύσει, να σας διεγείρει και να σας ενθουσιάσει : Ξεκινά το σερβίρισμα και ο χώρος πλημμυρίζει από αρώματα και εικόνες της μεσογειακής high end κουζίνας του chef και της ομάδας του ☛ Μπορεί να είναι ασχημούλα η πεσκανδρίτσα αλλά γευστικά είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια, με σάρκα που θυμίζει αστακό . Εδώ ο Γιάννης Μαρινόπουλος τύλιξε τη ρουστίκ σάρκα της σε τραγανό χαμόν pata negra , πρόσθεσε τσίπς ρυζιού, αυγά βασιλικής ρέγγας και βασιλικό ψαροζωμό αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης . Η θάλασσα στο πιάτο σας !!! ☛ Ακολούθησε χειροποίητο "ραβιολόνε" αστακού, με γαλάκτωμα παρμεζάνας και σάλτσα από κοκοράκι , η εκμαυλιστική γεύση του έμπαινε στα ρουθούνια μου και τρύπωνε στα βάθη της ψυχής μου ☛ Σειρά έχει ένα al dente κριθαρώτο δεμένο με kosho (γιαπωνέζικη, καρυκευμένη πάστα φλούδας λεμονιού yuzu) και ντόπιες πελαγίσιες γαρίδες, από τα best seller της κουζίνας ☛ Εξάπτει τα γαστρονομικά μας αντανακλαστικά το καλαμάρι Θάσου σε ώσμωση , φινόκιο μαρινέ, φριζέ σαλάτες , γκρέιπφρουτ φιλέ, βινεγκρέτ lemongrass, σορμπέ lime και καβουρντισμένο αμύγδαλο ☛
☛ Η απόλυτη ελληνική νοστιμιά με τσαχπίνικους νεωτερισμούς είναι το φρέσκο καπνιστό χταπόδι σε τσάτνει από μύρτιλο ντουέτο με γαλάκτωμα από φάβα Σαντορίνης και Μανιάτικο σύγκλινο ☛ Συναρπαστικό ceviche αλανιάρας τσιπούρας με αρώματα και χυμό lime , κόλιανδρο και κρεμμύδι , αμαρίγιο και ζωμό από δαμάσκηνα σε ζύμωση με premium αρωματικό ελαιόλαδο , ένα πιάτο με ουσιαστική νοστιμιά ☛ Το ντολμαδάκι αλλιώς έχει την δική του χάρη και γεύση όταν φτιάχνεται από βιολογικά αμπελόφυλλα και περιέχει σασίμι από καραβίδες , το πιάτο συμπληρώνουν αυγά βασιλικής ρέγκας , κομποτε λεμόνι και σάλτσα αυγολέμονο ☛ Κλείσαμε με φιλέτο φασιανού συνοδεία γαλλικής σος αλμπουφέρα , ανιολότι γεμιστό με πεκορίνο ρομάνο και βασιλικό , αυγουστιάτικο αχλάδι μπρεζέ και αμπελίσιο σύκο καραμελωμένο και φλαμπαρισμένο , fine dining δια χειρός Μαρινόπουλου ☛ Ο επίλογος του γεύματος γράφτηκε με τα εξαίσια γλυκά του chef , παραδοσιακό ζεστό γαλακτομπούρεκο σε γάστρα με παγωτό καϊμάκι , τάρτα πικρής σοκολάτας με κάρδαμο , αλμυρή καραμέλα και παγωτό φιστίκι Αιγίνης και το «ανάγλυφο» λεμόνι ένα ξεχωριστό γλυκάκι γεμιστό με γλάσο και μια αέρινη μούς λεμόνι ☛
Tips : Θεαγένους & Οκτωβρίου 18, Λιμένας, Θάσος , Τηλ. 25930 58405 , http://www.aforarthotel.gr , το εστιατόριο «The Lost Sheep» λειτουργεί κάθε μέρα μέχρι το τέλος Σεπτέμβριου.
Who is who : Ο Γιάννης Μαρινόπουλος δούλεψε για αρκετά χρόνια με τον Σωτήρη Ευαγγέλου στο εστιατόριο «Πορφύρα» του Makedonia Palace όταν ανήκε στον όμιλο της Grecotel . Επιστρέφοντας στη Θάσο εργάστηκε στο consulting εστιατορίων του νησιού και από το 2018 έως το 2021 υπηρέτησε την υψηλή γαστρονομία στο εστιατόριο “Οasis cocktail & gastro” στο Πευκάρι . Το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε executive chef των ξενοδοχείων “A for art design hotel” και “Alexandra golden boutique hotel” όπου πλαισιωμένος από μια δημιουργική ομάδα συνεργατών παρουσιάζει μια high end και μια fussion πρόταση στα δυο αλλά καρτ εστιατόρια των ξενοδοχείων.
Η επιτυχημένη μπριγάδα του Γιάννη Μαρινόπουλου στο "A for Art" : Κυριάκος Τερλελές (sous-chef) , Νίκος Γιόφκας , Δημήτρης Φάκας και Σ . Σαχπαζιάν |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου