Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Chuck eye steak : Το φιλέτο του φτωχού !!!

  Σήμερα δοκιμάσαμε το φιλέτο του φτωχού , τη  μπριζόλα Chuck eye steak που αναφέρεται συχνά και ως "ribeye του φτωχού" . Τα τρυφερά μάτια προέρχονται από την έκτη έως τη δωδέκατη πλευρά του ζώου , υπάρχουν δύο κομμάτια μπριζόλας Chuck σε κάθε αγελάδα, ένα πάνω από κάθε ώμο. Όταν πάρετε τη μπριζόλα στα χέρια σας θα την τοποθετήσετε στο ψυγείο για τρεις έως πέντε ημέρες για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι μια από τις πιο τρυφερές και γευστικές μπριζόλες που όταν ψηθεί σωστά για μερικά λεπτά , σου δίνει βουτυρώδη και κρεάτινη νοστιμιά παρόμοια με αυτή του ribeye. Θα ψήσετε τη μπριζόλα chuck eye για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, όπως θα κάνατε με ένα rib-eye ή άλλο prime cut. Απλώς να θυμάστε, όσο περισσότερο ψήνετε ένα steak τόσο πιο σκληρό και στεγνό θα γίνει , γι' αυτό προσπαθήστε να το ψήσετε  rare ή medium rare για να πετύχετε το πιο τρυφερό αποτέλεσμα. Θα το σερβίρετε κομμένο σε ταλιάτα και θα προσθέσετε μόνο αλάτι. 

Tips : Η συγκεκριμένη chuck eye προέρχεται από φάρμα ελληνικών βοοειδών, ενώ πέρασε από την διαδικασία της ξηρής ωρίμανσης για 4 εβδομάδες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου