Το εστιατόριο «Dal Professore» του πολυταξιδεμένου σεφ Νίκου Δημητροκάλη στεγάζεται σε μια μοναδικής αισθητικής Κηφισιώτικη μονοκατοικία, με άνετο κήπο στην ήσυχη πλατεία του Αγίου Δημήτριου. Η ατμόσφαιρα εσωτερικά είναι αισθησιακή, πολυτελή σε γήινες αποχρώσεις και χαμηλό φωτισμό. Το μικρό αλλά περιεκτικό μενού μαγεύει τους λάτρεις των αυθεντικών ιταλικών γεύσεων και της μεσογειακής κουζίνας , η κάθε δημιουργία του αποτελεί και μια μοναδική γευστική πρόκληση. Πέρα από τις προζυμένιες και κριτσανιστές πίτσες που παίζει να είναι οι καλύτερες της Αθήνας (κάτι που οφείλετε στο εκπληκτικό τραγανό και αραχνούφαντο signature ζυμάρι που φτιάχνουν) ο σεφ προσφέρει και ευρηματικά πιάτα ημέρας. Σήμερα που επισκεφθήκαμε παρέα με τον Ηλία Μαμαλάκη το «Dal Professore» , τα πιάτα ημέρας ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Ξεκινήσαμε με το amuse bouche του σεφ που ήταν μια νόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα. Συνεχίσαμε με ιταλικό ζυμαρικό πάκερι (από την περιοχή της Καμπνανίας μοιάζει στο μέγεθος με το κανελόνι) με ροφό, κάπαρι και ελιά , ένα πιάτο με βαθιά νοστιμάδα , το χειροποίητο ραβιόλι με αυγό, μαύρη τρούφα και μυρωδικά ξεχώριζε για την αρμονία των υλικών και τις γευστικές του εντάσεις , τα λιγκουίνι με καραβιδάκι καρπάτσιο , ντοματίνια και φασολάκια ήταν μια γαστρονομική ηδονή , τέλος το εξαίσιο λεμονάτο ριζότο με μοσχαρίσιο κότσι οσομπούκο είχε μια ηλεκτρισμένη νοστιμιά . Πανδαισία αρωμάτων και μοναδικών γεύσεων από τον πολυταξιδεμένο σεφ Νίκο Δημητροκάλη . Στην λίστα των κρασιών υπάρχουν πάνω από 100 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, καθώς και πολλές επιλογές σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες { η επίσκεψη μας πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023)
Info: «Dal Professore», Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά , Αθήνα, ώρες λειτουργίας : Τρίτη-Κυριακή, 5:30μμ-00:30, τηλέφωνο : (+30) 210 6109988.
Ποιός είναι ο chef : O Νίκος Δημητροκάλης το 1984 σπούδασε φιλολογία στην Ιταλία και έμεινε στην Ματσεράτα, μια πόλη λίγο πιο έξω από την Ανκόνα. Εκεί γνώρισε την τοπική κουζίνα στην αυθεντική μορφή της ενώ περιηγήθηκε σε χωριά και πόλεις για να εμβαθύνει στα μυστικά της. Στην Αθήνα επέστρεψε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και άνοιξε φροντιστήριο στην Κηφισιά, συνεχίζοντας όμως τα γευσιγνωστικά του ταξίδια στην Ιταλία. Λίγα χρόνια αργότερα έστησε το «Dal Professore» στο Μαρούσι και μετά στην Κηφισιά, εστιατόριο που σύντομα απέκτησε τη φήμη μιας εξαιρετικής τρατορίας, ανοίγοντας στη συνέχεια στην καλοκαιρινή του εκδοχή και στη Νάξο. Η κουζίνα του στο πλαίσιο της μαγειρικής του ωριμότητας έχει καταβολές από τη Βόρεια και κεντρική Ιταλία, όπου οι γεύσεις και οι συνταγές είναι πιο ντελικάτες. Από το 2021 υποδέχεται τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων σε νέο πόστο, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, σε μια παλιά, κηφισιώτικη μονοκατοικία, όπου στεγάζει την αγάπη του για την ιταλική κουζίνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου