Το 2023 : το όνειρο του Δημήτρη Βαμβακά έγινε πραγματικότητα μ’ ένα μικρό, αλλά υπερσύγχρονο ζυθοποιείο που βρίσκεται στο κέντρο του Πυθαγορείου, συνοδοιπόροι σε αυτήν τη προσπάθεια η σύζυγος του Ειρήνη και ο αδερφός της Σταμάτης . Σε ένα αναπαλαιωμένο κλασικό πέτρινο κτίριο, στο οποίο ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει όλες τις μπύρες της ζυθοποιίας , αλλά και να γευτεί ταιριαστά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι από τον Δημήτρη Βαμβακά ο οποίος παράλληλα είναι και ένας εξαίσιος μάγειρας (συμμετείχε στο Master chef 2 όπου έφτασε μέχρι τους 20 φιναλίστ αλλά στη συνέχεια αποχώρησε οικειοθελώς) . Όταν επισκεφτείτε στο Πυθαγόρειο το taproom της ζυθοποιίας που «εξ ορισμού είναι το δωμάτιο με βρύσες μπίρας» θα βρείτε πολλές φρέσκες μπίρες και απαστερίωτες κατευθείαν από την δεξαμενή . Η αλήθεια είναι πως οι craft μπίρες που παράγονται από τους μικροζυθοποιούς είναι πιο περίπλοκες και πιο αρωματικές , ενώ ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες γιατί είναι φρεσκοζυμωτές , απαστερίωτες και αφιλρτάριστες. Θα γευτείτε απίθανες συνταγές όπως , Σιτάρ Weiss , Ιταμός Black Lager , Ίμβρασος West Coast IPA , Σάμιος Lager , My Goodness Irish Stout , Golden Jackal Golden Ale , Ιχώρ Pilsner , ενώ φέτος το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν και κάποιες συλλεκτικές.
Tips : Ζυθοποιείο και Taproom , διεύθυνση : Πυθαγόρα & Δεσπότη Κυρίλλου, Πυθαγόρειο, Σάμος , τηλ: 6974 568 309.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου