Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Το " TWO MUCH by Antonio " στη Περαία της Θεσσαλονίκης



Το " TWO MUCH by Antonio " λειτουργεί  εδώ και λίγο καιρό στη κεντρική παραλία της Περαίας , είναι ένα μοντέρνο και φωτεινό Restaurant - Beach Bar με καταπληκτική θέα στη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο . Το " TWO MUCH " προσφέρει κατά κύριο λόγο πιάτα από την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα χωρίς να διεκδικεί πρωτεία σε καυτερές γεύσεις αφού τα μπαχαρικά εδώ χρησιμοποιούνται με το μέτρο . Πιάτα με καθαρές γεύσεις, φτιαγμένα από φρέσκα υλικά και φαντασία όπως το λιγκουίνι θαλασσινών, το ταρτάρ από λαυράκι , κριθαρότο με γαρίδες  και  ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι  του , ξεχωρίζουν  και κερδίζουν το πιο απαιτητικό γευσιγνώστη με τη πρώτη πιρουνιά. Βέβαια ο σεφ παρεκκλίνει μια ιδέα και μας προτείνει  μεσογειακές γεύσεις  με έντονες επιρροές από την Ισπανική κουζίνα μια και ο ιδιοκτήτης του εστιατόριου ο Κώστας Παυλίδης ζούσε στην Ιβηρική Χερσόνησο πριν επιστέψει στην Θεσσαλονίκη .  












Πάμε στο Hard Rock Cafe Athens !!!!



Δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο τον επισκέπτη το Hard Rock Cafe” της Αθήνας , είναι εξάλλου ένα παγκόσμιο brand name που συγκινεί τα πλήθη !!! Στεγάζεται σ’ ένα  εμβληματικό διώροφο της οδού Αδριανού στο Μοναστηράκι και ο χώρος του αποπνέει μια ατμόσφαιρα  Rock n’ roll μ’ όλα αυτά τα υπέροχα  μουσικά memorabilia που βλέπεις και σου κόβουν την ανάσα . Η ακουστική κιθάρα με αυτόγραφο του Chris Martin των Coldplay, το μαύρο μπάσο με καρφιά του Gene Simmons (KISS) , τα πιατίνια από τα ντραμς των ZZTOP  καθώς και άλλων θρυλικών  μουσικών απ’ όλο τον κόσμο. Και  μπαίνοντας στο «ψαχνό» δεν νοείται να πάτε στοHard Rock Cafe” και να μην δοκιμάσετε το πληθωρικό και νοστιμότατο burger που φτιάχνει , είναι η απόλυτη αμερικανιά !!! Μετά το γεύμα μας κατευθυνθήκαμε στα χώρο με τα αναμνηστικά και πήραμε ένα μπλουζάκι να μας θυμίζει την επίσκεψη μας  στο Hard Rock Cafe” της Αθήνας .











Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Δοκιμάζουμε τα δυο πρώτα ελληνικά Gin


Info : Είναι σίγουρα  δυο τολμηρές προσπάθειες  διόλου ευκαταφρόνητες , που αξίζουν την προσοχή σας , από δυο Έλληνες παραγωγούς να φτιάξουν ελληνικό Gin και να ανταγωνισθούν επάξια τα φημισμένα Αγγλικά αλλά και διεθνή Gin που έχουν καταλάβει τον κόσμο . Πρόκειται για την αποσταγματοποιία του Δημήτρη Χαρίσκου  στον Ξηροπόταμο της Δράμας  και την αποσταγματοποιία Avantes στην Χαλκίδα . 


Το  Dry River gin

Ο Δραμινός Δημήτρης Χαρίσκος δημιούργησε ελληνικό premium Gin  το ονόμασε « Dry River » (Ξηροπόταμος) και το κυκλοφόρησε στην αγορά σε μια κομψή μαύρη φιάλη . Οι πρώτες ύλες για την συνταγή του είναι δέκα είδη άγριων βοτάνων τα όποια συλλέγονται από τα βουνά της Δράμας , ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει ο άρκευθος που ξεχωρίζει για το έντονο πικρόλεπτο άρωμα του . Για τον άρκευθο-βασιλιά σε κάθε συνταγή- ο Δημήτρης Χαρίσκος πιστεύει πως η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία διαθέτουν τον καλύτερο αυτοφυή άγριο άρκευθο σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτές τις πρώτες ύλες στη διάθεση του, την επιτυχημένη πολύχρονη εμπειρία του ως χημικός (εργαζόταν στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη) , και τον μοναδικού σχεδιασμού σύγχρονο χάλκινο αποστακτήρα του ξεκινά το ταξίδι του Dry River να κερδίσει τις καρδιές μας.  Το φρεσκοαποσταγμένο gin θα ξεκουραστεί για 3 μήνες στις δεξαμενές ώστε να αναδειχθούν τα πλούσια αρώματα του και μετά θα ακολουθήσει η εμφιάλωση . Όταν δοκιμάσετε το « Dry River » (αλκοολικοί βαθμοί 43%) θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα , μοναδική φινέτσα  και  στρογγυλάδα , γλυκιά επίγευση  εσπεριδοειδών και πολύπλοκο μπουκέτο, άκρως μεσογειακό με  νότες  εσπεριδοειδών να πλαισιώνουν αρμονικά  τον άρκευθο και τα υπόλοιπα βοτανικά.

Το  Grace gin                 
 
Η ποτοποιία  Avantes που λειτουργεί από το 1963  στη Χαλκίδα  προχώρησε στη παραγωγή ενός  ιδιαίτερου ελληνικού  προϊόντος  για λογαριασμό της LKC-premium drinks . Πρόκειται για ένα γλυκόπιοτο τζιν με άρωμα Ελλάδας που παράγεται σε μικρές ποσότητες, με την παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης και τις τεχνικές των ικανότερων αρωματοποιών. Το  Ελληνικό Grace gin (αλκοολικοί βαθμοί 45%) αναδύει ιδιαίτερα αρώματα της Ελληνικής γης, όπου ο άρκευθος (juniper) κυριαρχεί σε τέλεια ισορροπία με  τα άνθη μυρτιάς , το σχίνο , τα άνθη πορτοκαλιάς  και τον μοναδικό κρίταμο που αναδεικνύει όλη την αλμύρα και τη νοστιμιά της ελληνικής θάλασσας. Στο στόμα στιβαρό και πλούσιο, με κρυστάλλινη γεύση και έντονη καθαρότητα σε έναν μοναδικό συνδυασμό φρέσκων εσπεριδοειδών με τα υπόλοιπα βότανα. Επίγευση μεγάλης διάρκειας με πιπεράτες νότες . Must have  και τα δυο για τους λάτρεις του ποιοτικού gin και για ένα ακόμη λόγο ομως γιατί πρέπει να στηρίζουμε με νύχια και με δόντια την ποιοτική ελληνική αλκοολούχα παραγωγή !!!



 











Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Από τα νοστιμότερα tapas που δοκιμάσαμε στην Ισπανία ήταν οι αχνιστοί «θαλασσινοί σωλήνες»!!!

Αυτό που κάνει εντύπωση στους περισσότερους ταξιδιώτες που επισκέπτονται  την Ισπανία και δοκιμάζουν τη τοπική κουζίνα τους  είναι η απέραντη ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα tapas που είναι  μικρές μερίδες  με γεύσεις θαλασσινών , λαχανικών και  κρεατικών . Τα tapas δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία για αυτόν που τα δοκιμάζει , θα βρείτε εδώ απίθανα μεζεδάκια που στην Ελλάδα θα σκεφτόσασταν να τα δοκιμάσετε όπως τους σωλήνες της θάλασσας !!! Ναι διαβάσατε καλά  αυτό το  μακρόστενο  όστρακο που ζει σε αμμώδεις (σχεδόν λασπώδεις) βυθούς και το οποίο  χρησιμοποιείται από τους ερασιτέχνες αλιείς της χώρα μας για δόλωμα στο ψάρεμα!!!!  Οι Ισπανοί λοιπόν μαγειρεύουν υπέροχα τους σωλήνες (navalles) "σαγανάκι" (αχνιστούς)  σε δυο εκδοχές  με λάδι , μυρωδικά και λεμόνι η πρώτη και με  σκορδοβούτυρο η δεύτερη .  Άρεσε τόσο πολύ στη παρέα αυτός ο ιδιαίτερος μεζές που τις επόμενες ημέρες είχε εξέχουσα θέση στα tapas που  διαλέγαμε  να δοκιμάσουμε .