Το " TWO MUCH by Antonio " λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη κεντρική παραλία της
Περαίας , είναι ένα μοντέρνο και φωτεινό Restaurant - Beach Bar με καταπληκτική θέα στη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο . Το " TWO MUCH " προσφέρει κατά κύριο λόγο πιάτα από
την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα χωρίς να διεκδικεί πρωτεία σε καυτερές γεύσεις
αφού τα μπαχαρικά εδώ χρησιμοποιούνται με το μέτρο . Πιάτα με καθαρές γεύσεις,
φτιαγμένα από φρέσκα υλικά και φαντασία όπως το λιγκουίνι θαλασσινών, το ταρτάρ
από λαυράκι , κριθαρότο με γαρίδες και ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του , ξεχωρίζουν και κερδίζουν το πιο απαιτητικό γευσιγνώστη με
τη πρώτη πιρουνιά. Βέβαια ο σεφ παρεκκλίνει μια ιδέα και μας προτείνει μεσογειακές γεύσεις με έντονες επιρροές από την Ισπανική κουζίνα
μια και ο ιδιοκτήτης του εστιατόριου ο Κώστας Παυλίδης ζούσε στην Ιβηρική Χερσόνησο πριν επιστέψει
στην Θεσσαλονίκη .
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
Το " TWO MUCH by Antonio " στη Περαία της Θεσσαλονίκης
Posted by
Harpas Stathis
at
4:56 μ.μ.
0
comments

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Labels:
εστιατόρια,
Θεσσαλονίκη,
λιγκουίνι θαλασσινών,
Μεσογειακή κουζίνα,
Περαία,
ριζότο με καλαμάρι,
THESSALONIKI,
TWO MUCH by Antonio
Πάμε στο Hard Rock Cafe Athens !!!!
Δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο τον επισκέπτη το “Hard Rock Cafe” της Αθήνας , είναι εξάλλου ένα παγκόσμιο brand name που συγκινεί τα πλήθη !!! Στεγάζεται σ’ ένα εμβληματικό διώροφο της οδού Αδριανού στο Μοναστηράκι και ο χώρος του αποπνέει μια ατμόσφαιρα Rock n’ roll μ’ όλα αυτά τα υπέροχα μουσικά memorabilia που βλέπεις και σου κόβουν την ανάσα . Η ακουστική κιθάρα με αυτόγραφο του Chris Martin των Coldplay, το μαύρο μπάσο με καρφιά του Gene Simmons (KISS) , τα πιατίνια από τα ντραμς των ZZTOP καθώς και άλλων θρυλικών μουσικών απ’ όλο τον κόσμο. Και μπαίνοντας στο «ψαχνό» δεν νοείται να πάτε στο “Hard Rock Cafe” και να μην δοκιμάσετε το πληθωρικό και νοστιμότατο burger που φτιάχνει , είναι η απόλυτη αμερικανιά !!! Μετά το γεύμα μας κατευθυνθήκαμε στα χώρο με τα αναμνηστικά και πήραμε ένα μπλουζάκι να μας θυμίζει την επίσκεψη μας στο “Hard Rock Cafe” της Αθήνας .
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018
Δοκιμάζουμε τα δυο πρώτα ελληνικά Gin
Info : Είναι σίγουρα δυο τολμηρές προσπάθειες διόλου ευκαταφρόνητες , που αξίζουν την
προσοχή σας , από δυο Έλληνες παραγωγούς να φτιάξουν ελληνικό Gin και να ανταγωνισθούν επάξια τα φημισμένα
Αγγλικά αλλά και διεθνή Gin που
έχουν καταλάβει τον κόσμο . Πρόκειται για την αποσταγματοποιία του Δημήτρη
Χαρίσκου στον Ξηροπόταμο της Δράμας και την αποσταγματοποιία Avantes
στην Χαλκίδα .
Το Dry River gin
Ο Δραμινός Δημήτρης Χαρίσκος δημιούργησε ελληνικό premium Gin το ονόμασε « Dry River » (Ξηροπόταμος) και το κυκλοφόρησε στην αγορά σε μια κομψή μαύρη
φιάλη . Οι πρώτες ύλες για την συνταγή του είναι δέκα είδη άγριων βοτάνων τα
όποια συλλέγονται από τα βουνά της Δράμας , ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει
ο άρκευθος που ξεχωρίζει για το έντονο πικρόλεπτο άρωμα του . Για τον άρκευθο-βασιλιά
σε κάθε συνταγή- ο Δημήτρης Χαρίσκος πιστεύει πως η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία
διαθέτουν τον καλύτερο αυτοφυή
άγριο άρκευθο σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτές τις
πρώτες ύλες στη διάθεση του, την επιτυχημένη πολύχρονη εμπειρία του ως χημικός
(εργαζόταν στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη) , και τον μοναδικού σχεδιασμού σύγχρονο
χάλκινο αποστακτήρα του ξεκινά το ταξίδι του Dry River να κερδίσει τις καρδιές
μας. Το φρεσκοαποσταγμένο gin θα ξεκουραστεί για 3 μήνες
στις δεξαμενές ώστε να αναδειχθούν τα πλούσια αρώματα του και μετά θα
ακολουθήσει η εμφιάλωση . Όταν δοκιμάσετε το « Dry River »
(αλκοολικοί βαθμοί 43%) θα
ξαφνιαστείτε ευχάριστα , μοναδική φινέτσα
και στρογγυλάδα , γλυκιά επίγευση
εσπεριδοειδών και πολύπλοκο μπουκέτο,
άκρως μεσογειακό με νότες εσπεριδοειδών να πλαισιώνουν αρμονικά τον άρκευθο και τα υπόλοιπα βοτανικά.
Η ποτοποιία Avantes
που λειτουργεί από το 1963 στη
Χαλκίδα προχώρησε στη παραγωγή ενός ιδιαίτερου ελληνικού προϊόντος
για λογαριασμό της LKC-premium drinks
. Πρόκειται για ένα γλυκόπιοτο τζιν με άρωμα Ελλάδας που παράγεται σε μικρές ποσότητες, με την παραδοσιακή μέθοδο
απόσταξης και τις τεχνικές των ικανότερων αρωματοποιών. Το Ελληνικό Grace gin
(αλκοολικοί βαθμοί 45%) αναδύει ιδιαίτερα αρώματα της Ελληνικής
γης, όπου ο άρκευθος (juniper) κυριαρχεί σε τέλεια ισορροπία με τα άνθη μυρτιάς , το σχίνο , τα άνθη πορτοκαλιάς και τον μοναδικό κρίταμο που αναδεικνύει όλη
την αλμύρα και τη νοστιμιά της ελληνικής θάλασσας. Στο
στόμα στιβαρό και πλούσιο, με κρυστάλλινη γεύση και έντονη καθαρότητα σε έναν
μοναδικό συνδυασμό φρέσκων εσπεριδοειδών με τα υπόλοιπα βότανα. Επίγευση
μεγάλης διάρκειας με πιπεράτες νότες . Must
have και τα δυο για τους λάτρεις του ποιοτικού gin και
για ένα ακόμη λόγο ομως γιατί πρέπει να στηρίζουμε με νύχια και με δόντια την
ποιοτική ελληνική αλκοολούχα παραγωγή !!!
Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018
Από τα νοστιμότερα tapas που δοκιμάσαμε στην Ισπανία ήταν οι αχνιστοί «θαλασσινοί σωλήνες»!!!

Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)